Читај ми!

Tužilaštvo: Zatvorenik u Padinskoj skeli ubijen, trpeo svakodnevno zlostavljanje cimera iz ćelije

Obdukcija utvrdila da je 74-godišnji S. B., koji je služio prekršajnu kaznu u KPZ “Padinska skela“, umro nasilnom smrću. Trojica 20-godišnjaka, s kojima je delio ćeliju, osumnjičena za teško ubistvo. Sumnja se da su žrtvu svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto više nije imao novca da im kupuje namirnice u zatvorskoj kantini.

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavešten je 4. februara 2024. godine o smrti S. B. (74) u KPZ “Padinska skela”, nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, nakon prijema obdukcionog nalaza 8. marta, koji je pokazao da je S. B. umro nasilnom smrću, postupajući tužilac je naložio hapšenje osumnjičenih, koji su prethodno delili ćeliju sa pokojnim S. B., zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ "Padinska skela" zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog S. B.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, S. B. svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара