Читај ми!

Dvanaestogodišnjak osumnjičen da je slao pretnje o postavljenim bombama školama i aerodromu

Policija je identifikovala i pronašla dečaka za kojeg se sumnja da je slao pretnje o eksplozivnim napravama na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji i Aerodromu "Nikola Tesla".

Uprava za tehniku MUP-a i Policijska uprava Beograd je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom identifikovala i pronašla dvanaestogodišnjeg dečaka koji je mejlom slao pretnje o eksplozivnim napravama.

On je, kako se sumnja, slao pretnje na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji i Aerodromu "Nikola Tesla".

MUP je saopštio da je policija u Beogradu pretresla stan i druge prostorije dvanaestogodišnjaka, povodom većeg broja pretnji o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, upućenih 29. februara i 1. marta ove godine.

Pretnje su upućene Aerodromu "Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ "14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ "Vladimir Rolović“, Gimnaziji "Patrijarh Pavle“ i OŠ "14. oktobar“, sve u Beogradu.

Utvrđeno da je ovaj dvanaestogodišnji dečak putem servisa elektronske pošte, slao navedene poruke preteće sadržine, čime je ugrozio bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma, saopštio je MUP.

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja pretnji.

"S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica", zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, aerodrom u Beogradu je juče bio privremeno zatvoren nakon što je pilot na jednom letu pre poletanja primio dojavu o bombi

U dva aviona na istom aerodromu je i danas stigla dojava o bombi. Utvrđeno je da je dojava bila lažna.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије