Читај ми!

Priština: Ubijena trojica napadača na policiju, šestorica uhapšenih; policija u manastiru Banjska

Trojica napadača su ubijena, a šestorica uhapšena posle noćašnje pucnjave na ulazu u selo Banjska na severu KiM, kada je, prema navodima direkcije policije u Prištini, jedan policajac ubijen, a drugi ranjen. Nakon sukoba na ulazu u Banjsku, napadači su provalili u dvorište manastira, odakle su, kako se navodi, nastavili razmenu vatre sa policijom. Ulaz u selo sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić, kao i saobraćaj na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak su blokirani. U međuvremenu su naoružani ljudi napustili manastir, ali je tzv. kosovska policija, u koordinaciji sa Euleksom i Kforom, ušla u prateće objekte manastira Banjska, radi obavljanja službenih dužnosti.

Direkcija policije u Prištini saopštila je da su policajci napadnuti noćas na ulazu u selo Banjska na severu Kosova i Metohije.

"Prilikom obavljanja policijskih poslova, u 02.34 u Severnoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most, te je ulaz mosta bio blokiran", saopštila je policija.

Tri jedinice su, dodaje policija, krenule u pravcu lokacije.

"Čim su stigle na mesto blokade, naišle su na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz različitog arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su upucana dva policajca", navodi se u saopštenju.

Jedinice policije, kako tvrde, reagovale su u samoodbrani i uspele su da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje pogođenih kolega.

"Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog, dok je drugi povređen", navodi se u saopštenju.

Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa, navodi se u saopštenju.

“Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike“, saopštila je policija.

I premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je na Fejsbuku da je jutros oko tri časa ubijen jedan kosovski policajac, i da su napadači bili teško naoružani profesionalci.

Za napad je optužio organizovane kriminalne grupe, za koje tvrdi da imaju "političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda".

Policija je blokirala ulaz u selo Banjska sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара