Читај ми!

Орлић: Курти одмах појурио да за догађаје у Бањској оптужи Србе

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти за догађаје у Бањској одмах први појурио да оптужи Србе, а да би свако озбиљан рекао да видимо шта се тачно догодило па да коментаришемо.

"Ако ћемо да причамо о онима који су све само не то, онда сте видели и реакцију Аљбина Куртија који је одмах кренуо, појурио први да оптужи Србе, да каже да је то нека организована не знам шта акција и да су то професионалци неки извели, сигурно их је у међувремену лично већ легитимисао па зна ко су и шта су, дакле јасно вам је све", рекао је Орлић за Прву ТВ.

Jедан полицајац је убијен, a други je рањен у нападу на јединицу косовске полиције ноћас на улазу у селу Бањска на северу КиМ, саопштила је полиција у Приштини.

"Али, ако причамо о томе коме одговара насиље било какво - то је искључиво Аљбин Курти и то сви знају. И све што је радио претходних месеци са најбруталнијим могућим терором који је проводио над голоруким српским народом радио је управо зато што је желео отворену ескалацију и зато што је хтео да доведе до неког насиља", истакао је Орлић.

Указао је да је јасно ко једини може да буде задовољан уколико се деси било какав сукоб, а поготово ако је неки који подразумева и људске жртве.

понедељак, 11. децембар 2023.
12° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу