Читај ми!

Akcija udarne grupe protiv ilegalnih migranata u Subotici

U Subotici je rano jutros sprovedena akcija usmerena na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti.

Akciju je sprovela operativna udarna grupa koja je formirana 4. jula po naređenju ministra policije Aleksandr Vulina.

Operativna grupa, koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda tokom trajanja akcije rasvetlila je krivična dela počinjena od strane ileglanih migranata, koja su izazvala posebno uznemirenje javnosti, saopštio je MUP.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija organizovana i humana zemlja, i da se u Srbiji poštuje zakon.

"Srbija nije parking za migrante, Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom", poručio je Vulin.

Operativni timovi na području Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijskih uprava u Kikindi, Subotici i Somboru, preduzeli su mere prema 85 ilegalnih migranata, od kojih je šest uhapšeno, a protiv dvojice su podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična dela.

Četrdeset iregularnih migranata sprovedeno je u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave.

Policija je zaplenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

Takođe, zaplenjena je manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, tri falsifikovane lične karte i tri falsifikovana pasoša.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво