Читај ми!

Uhapšeno 11 osoba zbog prevara sa subvencijama za mlade poljoprivrednike

Na teritoriji Šapca, Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke uhapšeno 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara.

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i PU u Šapcu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i Osnovnim javnim tužilaštvom u Šapcu, u koordinisanoj akciji na teritoriji Šapca, Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke, uhapsili su 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara.

Uhapšeni su Lj. V. (1979) iz Tabanovića, D. K. (1954) iz Bačke Palanke, N. P. (1987) iz Pocerskog Metkovića, I. V. (1999) iz Tabanovića, M. S. (1992) iz Glušca, J. O. (1989) iz Šapca, M. P. (1984) iz Pocerskog Metkovića, N. J. (1999) iz Jevremovca, S. J. (1994) iz Jevremovca, T. S. (1992) iz Novog Sada i S. U. (1992) iz Novog Sada, dok se za još dve osobe traga, saopštio je MUP.

Lj. V., D. K. i osoba za kojom se traga, terete se da su, od decembra 2020. do januara 2021. godine, obezbeđivali falsifikovanu konkursnu dokumentaciju ostalim osumnjičenima prilikom ostvarivanja prava na subvencije za mlade poljoprivrednike, na osnovu koje su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na subvencije u iznosu od 10.239.675 dinara, i za taj iznos oštetili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno budžet Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

недеља, 03. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво