Ukinut pritvor Jovanu Vukotiću

Kotoranin Jovan Vukotić pušten je iz pritvora u Spužu, pošto mu je sud ukinuo pritvor u kojem je bio od 8. februara, kada je Crnoj Gori izručen iz Srbije.

Viši sud u Podgorici uvažio je predlog Vukotićevih branilaca, uz saglasnost tužilaštva, da mu se ukine pritvor, nakon čega je pušten na slobodu, posle skoro dve godine pritvora, što u Srbiji što u Crnoj Gori", rekla je za Tanjug njegov advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Jovan Vukotić je pod istragom crnogorskog tužilaštva zbog sumnje da je učestvovao u dvostrukom ubistvu u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Vukotić je na saslušanju negirao izvršenje ovih krivičnih dela.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Kaznu od 15 meseci je odslužio je u Srbiji.

Zora Dobričanin Nikodinović tvrdi da za Vukotića često nisu važili ni zakoni ni Ustavi, ni Evropska konvencija o ljudskim pravima... Odluka Višeg suda u Podgorici o ukidanju pritvora, kako navodi, ipak daje nadu "da postoji svetlo na kraju tunela".

Negirao dela 

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, koji je ubijen u Atini 19. januara zajedno sa Stefanom Stamatovićem.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje, vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Sumnja se da je u decembru pripremano njegovo ubistvo, i to trovanjem hranom koja mi je dostavljana u Okružni zatvor u Beogradu gde je čekao izručenje, a povodom tog slučaja u toku je predistražni postupak u Beogradu.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво