Oskrnavljeno groblje kod Kosovske Kamenice

Nepoznati počinioci oskrnavili su pravoslavno groblje koje se nalazi između sela Tomance i albanskog sela Petrovce u opštini Kosovska Kamenica. Incident uznemirio meštane.

Prema rečima Ivana Petrovića, odbornika u lokalnom parlamentu, porušena su dva nadgrobna spomenika, nekoliko krstova je razbacano, oštećena je kapija i žica na ogradi, i slomljen je prozor na pomoćnoj zgradi.

"Još uvek ne znamo tačno kada se to desilo, sinoć ili juče popodne. Ovo je već treći ili četvrti put da se oštećuju spomenici na ovom groblju. Od ukupno stotinak, do sada je porušeno oko desetak nadgrobnih spomenika", kazao je Petrović i napomenuo da je izgred prijavljen policiji.

"U prethodnim slučajevima kada su oštećeni spomenici na groblju, viđali smo albansku decu kako trče prema susednom albanskom selu Petrovce. Ovog puta ih nismo videli ali sumnjamo da su oni to ponovo uradili. Do sada to nismo prijavljivali policiji, ali ovog puta jesmo, ali su oni samo uzeli izjave od nekoliko ljudi iz našeg sela i na tome se završilo", rekao je Petrović.

Poslednji incident je uznemirio meštane, naglašava Petrović, jer u selu nikada nije bilo većih incidenata.

Do 1999. godine u selu Tomance je živelo oko 190 Srba, a danas selo ima više od 200 stanovnika s obzirom da se, objašnjava Nikolić, nijedno domaćinstvo nije odselilo.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво