Milićević: Brži razvoj Vojvodine najvažniji prioritet

U Vladi Vojvodine su dodeljena priznanja "Kapije uspeha", a potpredsednik Đorđe Milićević je tim povodom rekao da je brži privredni razvoj Vojvodine prvi i najvažniji prioritet, te da u tom opredeljenju turizam ima veoma značajno mesto.

Ova priznanja Privredna komora Vojvodine dodeljuje za unapređenje i podsticanje kvaliteta usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti.

Kako je saopšteno, Milićević je rekao da realnost govori da je Srbija u 2016. prekoračila "magičnu granicu od milijardu evra prihoda od turizma", kao i da je tom uspehu Vojvodina doprinela u velikoj meri.

Tokom 2016. u Vojvodini je boravilo preko 446.000 stranih i domaćih turista, što je oko osam odsto više nego godinu dana ranije, podsetio je i dodao da su ti turisti ostvarili preko 1.100.000 noćenja, što je za 13 odsto više nego u 2015. godini.

Rekavši da je turizam multidisciplinarna grana čiji razvoj utiče i na razvoj drugih delatnosti i podsetivši na činjenicu da je turistički potencijal Vojvodine izuzetno bogat, potpredsednik Pokrajinske vlade je konstatovao i da postoji veliki prostor za dodatni rast ove privredne grane.

"Ove godine izdvojićemo više za podsticajne mere u turizmu. Gotovo 200 miliona dinara biće usmereno organizacijama, udruženjima i projektima u oblasti turizma", rekao je Milićević.

Čestitajući dobitnicima nagrada na dobijenim priznanjima, potpredsednik Pokrajinske vlade je turističke radnike i preduzetnike pozvao da udruže znanje, ideje i kapacitete, kako bi od Vojvodine zajednički napravili raskošnu i svima privlačnu turističku destinaciju kakva ona, kako je rekao, i treba i može da bude.

Priznanje "Kapije uspeha" dodeljuje se kontinuirano već 25 godina, i to najboljima za dostignuti kvalitet usluga u kategorisanim objektima smeštaja, restoranima i objektima koji na najbolji način predstavljaju multietničku zajednicu Vojvodine i značajno oblikuju vojvođanske turističke vrednosti.

Pored "Kapije uspeha", Privredna komora Vojvodine plaketama za kvalitet usluga nagrađuje i preduzeća koja su dostigle zavidan nivo organizacije poslovanja i odnosa prema gostu u svim kategorijama.

"Kapije uspeha" kao najviše priznanje za kvalitet usluga za 2016. godinu u svojim kategorijama dobili su Etno naselje i etno hotel "Vrdnička kula" (Banja Vrdnik), hotel "Premijer prezident" (Sremski Karlovci), Vinarija "Deurić" (Mala Remeta), Salaš Đorđević (Šuplljik), dok su dobitnici plaketa za kvalitet usluga Restoran CFK (Vrbas), Etno kuća "Tošina kuća" (Jarak), Salaš Tatić (Turija), Art kafe (Kanjiža), Porodični podrum vina "Selekta" (Gudurica) i porodična vinarija "Vinik" (Vršac).

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da su dodeljena priznanja podrška najboljima a podsticaj svima, dok se u ime nagrađenih PKV-u na tome što ova institucija prepoznaje uloženi trud i postignuti napredak u poslovanju zahvalila Ivona Borojević, generalni menadžer hotela "Prezident".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво