Podsticaji za jug Srbije

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa Zoran Stanković svečano je uručio ugovore predstavnicima 21 preduzeća u te tri opštine, koja su dobila sredstva za podsticaj zapošljavanja.

Budžet za projekat podsticanja zapošljavanja iznosio je 60 miliona dinara, dodeljeno je 52 miliona dinara, a najviše novca, 37 miliona dinara, kroz projekte će dobiti preduzeća sa teritorije opštine Bujanovac, prenosi Fonet.

Zoran Stanković je rekao da ovim programom Vlada Srbije, putem Koordinacionog tela, teži da pomogne ekonomski razvoj ovih opština, kako bi preduzetništvo postalo konkurentnije.

"Ovo omogućava zapošljavanje 85 radnika, sredstva su obezbeđena i svi oni koji su potpisali danas ugovore dobiće sredstva u roku od osam dana", rekao je Stanković, u dodao da je, pre svega, konkurs usmeren na podsticaj zapošljavanja".

Stanković je rekao da je najviše, 15 projekata otišlo u opštinu Bujanovac i da će, zahvaljujući njima, posao dobiti 69 osoba. Pet preduzeća iz opštine Preševo dobiće ukupno jedanaest miliona i obavezu da zaposli 13 osoba dok su iz opštine Medveđa dva preduzeća dobila podsticajna sredstva ali je samo jedno potpisalo ugovor na tri miliona dinara i obavezu zapošljavanja tri radnika, dok drugo nije obezbedilo neophodnu dokumentaciju.

"Vlada Srbije nastaviće da ostvaruje projekat ekonomskog razvoja ove tri opštine. To će pospešiti preduzetništvo i veće zapošljavanje", rekao je Stanković.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da je ovaj projekat veoma važan za tu opštinu. "Opština Bujanovac je kroz ovaj projekat i najviše sredstava dobila", dodao je Arifi.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković rekao je da tri siromašne opštine na jugu Srbije dobijaju ova sredstva zahvaljujući Koordinacionom telu, što je dobro i za privredu i za opštinu jer se povećava broj zaposlenih.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u opštini Preševo Ilir Sadriu rekao je da je "ovo jedini ozbiljni program u poslednje tri godine u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, koji je direktno podržavao privredne subjekte u podsticaju njihovog razvoja i konkurentnosti, ali i održivosti".

Za bespovratna sredstva mogli su da konkurišu privrednici koji imaju sedište preduzeća u tim opštinama, najmanje dva zaposlena, kojima račun nije u blokadi niti je pokrenut stečajni postupak i čija firma posluje najmanje dve godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво