Читај ми!

Otklanjaju se posledice snežnog nevremena – putevi u većem delu zemlje prohodni, problemi sa strujom u pojedinim delovima

Vanredna situacija od juče je u Babušnici, Novoj Varoši, delovima Vranja. U Crnoj Travi su od jutros sve mahale zavejane. Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim putevima ima do 10 centimetara snega. Neprohodni su putevi u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni. Ukinuta vanredna situacija u Prijepolju, reka Lim se povukla u korito.

Sneg koji je tokom vikenda padao u delovima Srbije napravio je probleme meštanima pojedinih sela koja su bez struje. Posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje–Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.

Vanredna situacija je na snazi u Babušnici, Novoj Varoši, delovima Vranja i Crnoj Travi. Najteže je u prijepoljskom, sjeničkom i ivanjičkom kraju. Ekipe putara i "Elektrodistribucije Srbije" su na terenu.

JP "Putevi Srbije" saopštili su jutros da su neprohodni putevi trećeg prioriteta Predejane – Crna Trava, Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, Odvraćenica – Preko Brdo i Raška–Kuti–Odvraćenica, ali da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Savet vozačima je da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ako se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo.

Evakuacija i spasavanje

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, izjavio je da i dalje ima manjih poteškoća u saobraćaju u opštinama Sjenica, Tutin i Babušnica, gde ekipe rade na pročišćavanju putnih pravaca.

"Smiruje se situacija, ali smo i dalje u punoj pripravnosti – spremni da reagujemo", kaže Milenković, ističući da su tokom vikenda imali ukupno 31 intervenciju na teritoriji cele zemlje, kao i da je evakuisano 30 i spaseno 17 osoba.

Problemi sa strujom

Milenković napominje da građani na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Sjenice, Priboja, Ivanjice, Svrljiga, Knjaževca, Vlasotinca i Babušnice, imaju problema sa strujom usled snežnih padovina, ali da ekipe rade na otklanjanju kvarova.

Pozvao je, takođe, građane da provere prohodnost putnih pravaca i da se ne oslanjaju na aplikacije, koje vode ka određenim lokacijama. "I zbog manje količine snega, ljudi mogu da ostanu zavejani", upozorava Milenković.

 

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара