Читај ми!

Univerzitet u Beogradu najbolje rangiran univerzitet na Zapadnom Balkanu

Univerzitet u Beogradu ove godine našao se između 301. i 400. mesta na Šangajskoj listi, što je bolja pozicija u odnosu na prošlu godinu kada je bio u grupi od 401. do 500. mesta.

Univerzitet u Beogradu je najbolje rangiran univerzitet na Zapadnom Balkanu, dok je Univerzitet u Novom Sadu zadržao prošlogodišnju poziciju između 901. i 1000. mesta, pokazuju objavljeni podaci.

Univerzitet u Zagrebu je zadržao prošlogodišnju poziciju između 401. i 500. mesta, dok je Univertitet u Ljubljani između 601. i 700. mesta.

Prvi je Univerzitet Harvard, slede Stanford i MIT, Kembridž, Berkli, Prinston, Oksford, Kolumbija, Kaltek i Čikago.

Đokić: Za svetski relevantne rezultate neophodno veće i sistematičnije ulaganje

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izrazio je izuzetno zadovoljstvo zbog velikog uspeha i uputio čestitke svim profesorima, istraživačima, saradnicima i studentima.

“Univerzitet bi trebalo neprestano da teži da podiže svoj ugled i status. Postoje tri uticajne liste koje rangiraju univerzitete, a Šangajska je najvidljivija, pa se smatra i najvažnijom”, istakao je Đokić i dodao da je za svetski relevantne rezultate neophodno veće i sistematičnije ulaganje u univerzitetsko obrazovanje i istraživanja, kao i razvoj i jačanje alumni mreže, podsticanje međunarodne saradnje, uspostavljanje posledoktorskih pozicija i povećanje broja naučnih projekata.

Đukić Dejanović: Napredak potvrda rezultata i zalaganja profesora i istraživača

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je Univerzitetu u Beogradu i ocenila da je napredak i dobar plasman dva univerziteta iz Srbije potvrda rezultata i zalaganja profesora i istraživača, koji su kvalitetom svojih radova doprineli da se pozicija na toj prestižnoj listi popravi u odnosu na prošlu godinu.

Kako je ministarka navela, svakako ovom uspehu doprinela je i briga i veće ulaganje države u razvoj univerzitetske i naučne infrastrukture, koje su značajan preduslov za uspešan rad profesora i naučnika, saopštilo je Ministarstvo.

недеља, 03. март 2024.
8° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво