Читај ми!

Profesor Vladimir Jevtović dobio spomen-ploču na Zidu slavnih Drugog programa Radio Beograda

Posle Nikole Karaklajića i Milovana Ilića Minimaksa, na Zidu slavnih Drugog programa Radio Beograda od danas je i spomen-ploča profesora Vladimira Jevtovića. Glumac, teatrolog, pedagog, autor i voditelj kultnih emisija utkao je svoje ime u istoriju Radio Beograda.

Profesor Vladimir Jevtović je na Fakultetu dramskih umetnosti iznedrio vrsna imena glumačke scene, ali je današnji dan ipak posvećen njegovom doprinosu Radio Beogradu.

Starija publika se seća "Putopisa", "Zelenog megaherca", ali i čuvenog "Ozona 202". Krasila ga je toplina u glasu, smirenost i lepota izraza. Posle njegovih emisija na ovim talasima više ništa nije bilo isto.

Urednik Radio Beograda 2 Radoš Glišić kaže da je njegov kolega Vladimir Jevtović bio radijski čovek, uz sve ono što je uradio kao glumac.

"Njemu je bina u pozorištu bio tesan prostor, a radio talasi dopiru do svih. Slušaoci su prepoznali i imali osećaj da se njima lično obraća, da je deo njihovog društva", ističe Glišić.

Naglašava da se u to doba radio veoma slušao i da je, ne bez razloga, stvoren mit o Drugom programu.

"Prvi put su se voditelji pojavili imenom i prezimenom, prsonalizovan je radio. Nisu to bili glasovi Radio Beograda, pa ne znamo ko je. Vlada je svojim ogromnim znanjem i talentom stekao status popularne ličnosti koju niko ne poznaje", objašnjava Glišić.

Ističe da je Jevtović bio i do danas ostao jedan od, kako je u to doba govorio Mika Antić, "ljudi koji živu u radio-aparatu".

Vlada Jevtović nije sa nama već celu deceniju, ali traje. Danas su tu njegovi sinovi Rastko, Ivan i Jakov, uspešni ljudi, a tu je supruga Tanja.

Porodica mu je bila osnov i snaga, a svaku radijsku emisiju završavao je pozdravom: "Zdravo, zdravo mladosti."

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара