Читај ми!

Obeležena godišnjica ubistva Milana Pantića, više od dve decenije čeka se na pravdu

Na današnji dan, pre 22 godine mučki je ubijen Milan Pantić, dopisnik "Večernjih novosti" iz Jagodine. Sumnja se da je motiv njegovo pisanje o korupciji i spornim privatizacijama u Pomoravskom okrugu nakon petooktobarskih promena, ali još uvek nema odgovornih za to ubistvo.

Porodica, kolege i prijatelji, odali su poštu Milanu Pantiću i još jednom podsetili da ni posle 22 godine nema pravde za počinioce i nalogodavce svirepog ubistva.

Istrajan u nameri da rasplete mrežu korupcije, privatizacija i sumnjivih transakcija, Milan Pantić objavio je seriju tekstova i u njima se od početka i traga za motivima ubistva.

"Ako nema pravde za najpoštenijeg među nama, onda naše društvo nema budućnost. Ako nema pravde za najpoštenijeg među nama, onda u našem društvu nema istine", izjavio je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a nada se da su poslednji događaji osvestili da moramo da budemo zemlja istine i pravde. "Porodica Pantić treba da ima barem satisfakciju da se ubice i nalogodavci otkriju", poručuje Bodrožić.

Pravosudno mrtav "Predmet  Pantić" je posle više od dve decenije iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini poslat na razmatranje Tužilaštvu za organizovani kriminal, jer se veruje da iza svega stoji organizovana kriminalna grupa.

"Istina je naša pobeda. Da, istinu već znamo, ali je nama važna pravda u ovom slučaju –počinioci i nalogodavci u zatvor", ističe predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić.

Dobitnik ovogodišnje nagrade "Milan Pantić za novinarsku hrabrost" je  Dimitrije Mirković, novinar produkcije Gračanica Onlajn i dopisnik Tanjuga iz Lapljeg Sela kod Gračanice.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара