Читај ми!

Ružić uručio Svetosavske nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama

Ministar prosvete Branko Ružić uručio je pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2022. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanja obrazovno-vaspitne prakse, kao i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Povodom Savindana, koji se obeležava kao školska slava širom Srbije, nagradu su dobile ukupno 34 institucije i pojedinca, a ministar Ružić je čestitao svim dobitnicima.

"Čestitam i školsku slavu Svetog Savu, jer život i delo najvećeg prosvetitelja potvrđuje moć i snagu obrazovanja, značaj zalaganja i rada na dobrobit sadašnjih i budućih generacija", naveo je Ružić nakon uručivanja nagrada u Vladi Srbije.

Dodao je da je pred komisijom, koja je odlučivala ko će dobiti Svetosavske nagrade, bio težak zadatak i da je pristiglo 180 prijava.

"Nadam se da će ovo priznanje biti dodatni podstrek da u vašem predstojećem radu radite još bolje, da ćete nastaviti da dajete doprinos unapređenju obrazovanja i nauke", poručio je Ružić dobitnicima nagrada.

Spisak dobitnika Svetosavske nagrade možete pročitati na sajtu Ministarstva prosvete.

Svetosavska akademija pod nazivom "Riznica Srbije" biće održana večeras od 20 u MTS dvorani, a direktan prenos je na Drugom programu Radio-televizije Srbije.  

субота, 01. април 2023.
10° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно