Читај ми!

Direktorka klinike "Laza Lazarević": Laž je da je bilo štrajka, to su protestna okupljanja

Zaposleni Klinike "Laza Lazarević" zahtevaju smenu direktorke te ustanove Ivane Stašević Karličić zbog, kako kažu, mobinga i narušenih međuljudskih odnosa u kolektivu. Najavljuju jednočasovni štrajk svakog dana do ispunjenja zahteva. U izjavi za RTS direktorka klinike tvrdi da je laž i manipulacija da je bilo štrajka. Navodi da su to bila protestna okupljanja i da su zahtevi nelegitimni.

Direktorka Klinike "Laza Lazarević" Ivana Stašević Karličić rekla je za RTS da je "ogromna manipulacija i laž" da je bilo štrajka u toj ustanovi.

"Nije se desio niti jednog sekunda, niti može u takvoj ustanovi. Bila su protestna okupljanja, od kojih je četvrto prema izveštajima policije bilo političko okupljanje", rekla je Stašević Karličićeva.

Da podsetimo, zaposleni klinike rekli su da će jednočasovni štrajk održavati svakoga dana dok ne bude ispunjen njihov zahtev ili direktorka ne donese nove odluke, jer su, kako kaže, oni otvoreni za razgovore.

"Na terenu institucija rešavamo ove probleme veoma strpljivo. Ono što ćemo nadalje uraditi je da ćemo, izmaknuvši temu sa terena nasilja i neargumenata, jer nijedan od ovih nesindikalnih zahteva nema argumentaciju, ostati na putu solventnog poslovanja, nove opreme, procedura, svega onoga što smo radili", rekla je Stašević Karličićeva.

Kaže da su i pretnje štrajkom nezakonite, kao i da će razgovarati o stručnim standardima, ali ne i o "nesindikalnim zahtevima".

"Ostavši na terenu zakonitosti, o ovim stvarima nećemo razgovarati, ali hoćemo o stručnim standardima i potruditi se da na terenu zakonitosti zaštitimo ugled klinike", navela je Stašević Karličićeva.

Doktorka Ljiljana Simić, specijalista psihijatrije, rekla je ranije da traže ostavku v. d. direktorke jer smatraju da su narušeni međuljudski odnosi u kolektivu i da se to odrazilo na kvalitet rada.

"Direktorka sama piše raznorazne izjave i poziva zaposlene i ucenjuje ih da potpisuju kako bi pokretala disciplinske postupke protiv drugih zaposlenih. Ukoliko zaposleni odbijaju oni bivaju sankcionisani. Mi želimo da dolazimo na posao rasterećeni, da možemo da se posvetimo našim pacijentima bez stalnog straha od moguće kazne", istakla je tada dr Simić.

Otvoren Centar za autizam

Klinika za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu dobila je Centar za autizam, a projekat je napravljen u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Klinikom za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Ugovor će biti potpisan 10. oktobra i trebalo bi da garantuje održivost i stalnu težnju za uvođenjem novih tehnologija, rekla je direktorka Klinike "Laza Lazarević".

Funkcionisaće kao dnevna bolnica za decu sa autizmom. U njoj će se obavljati pravovremena dijagnostika - komplementarna neurološka i psihijatrijska, a psihološku podršku dobiće i roditelji.

U Centru za mentalno zdravlje uvodi se i besplatna psihološka podrška, a na SOS linijama uvodi se nova, peta opcija, za 24-časovnu podršku roditeljima u časovima krize ili za edukaciju. Tome će doprineti i apdejtovana aplikacija Uvek uz tebe.

U terapiju se uvodi i terapija sa životinjama, kao i senzorna soba, koja se nalazi u Klinici za decu i omladinu.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво