Читај ми!

Штрајк дела запослених на клиници "Лаза Лазаревић", траже смену директорке

Испред Клинике за психијатријске болести "др Лаза Лазаревић" одржан је једночасовни штрајк дела запослених који захтевају смену в.д. директорке др Иване Сташевић Карличић.

Докторка Љиљана Симић, специјалиста психијатрије, рекла је за Танјуг да ће се штрајк одржавати свакога дана док не буде испуњен њихов захтев или директорка не донесе нове одлуке, јер су, како каже, они отворени за разговоре.

"Овде су дошли запослени из оба сектора, из ове зграде и из зграде у Падинској Скели. На овом штрајку су лекари специјалисти, наши сарадници социјални радници, дефектолози, психолози, медицинске сестре, куварице, дакле не само представници синдиката", казала је др Симић.

На питање да ли штрајк омета рад клинике, Симићева тврди да је време одржавања штрајка изабрано управо из разлога како би прва смена завршила радни дан.

"Тражимо оставку в.д. директорке, надлежним институцијама смо већ послали захтев јер сматрамо да су нарушени међуљудски односи у колективу и то је нешто што се одразило на наш квалитет рада. Директорка сама пише разноразне изјаве и позива запослене и уцењује их да потписују како би покретала дисциплинске поступке против других запослених. Уколико запослени одбијају они бивају санкционисани. Ми желимо да долазимо на посао растерећени, да можемо да се посветимо нашим пацијентима без сталног страха од могуће казне", истакла је др Симић.

Додала је да нико од њених колега који су данас на скупу не треба да буде санкционисан.

"Много смо трпели уназад пет година. Звале су нас и колеге из унутрашњости које су се одлучиле за једночасовну обуставу рада као вид подршке", казала је.

Симићева је рекла да је 30 лекара дало отказ откад је в.д. директорка, чију оставку траже, преузела ту функцију и они ће такође, према њеним речима, пружити подршку том скупу.

Истиче да су отворени за сарадњу и да очекују да директорка донесе неке нове одлуке, а у случају да не донесе, како каже, они настављају штрајк свакога дана.