Читај ми!

Nastavljene restrikcije struje na KiM

Portparol Kompanije za distribuciju struje na KiM (KEDS) Viktor Bužala izjavio je da su i danas nastavljene restrikcije struje, iako je ministarstvo privrede saopštilo juče da je snabdevanje strujom normalizovano zahvaljujući saradnji sa Albanijom.

Viktor Bužala prištinskim medijima je rekao da su "redukcije počele od ponedeljka i bile su minimalne, te da su i danas od devet sati počele restrikcije struje".

Razlog restrukcija je što se snabdevanje zasniva na lokalnoj proizvodnji i što nema novca za kupovinu struje na međunarodnim tržištima.

"Nosimo krizu na svojim plećima godinu dana ili više. Trenutno su ograničenja dva sata bez struje i šest sati sa strujom. Treba primeniti alternativu za uštedu energije. Takođe, cena treba da odražava trošak i da postoji finansijska infuzija za elektroenergetski sistem. Poznato je da je bilo planirano da se da 90 miliona evra, ali taj novac nikada nije dat. To je gurnulo elektroenergetski sistem u kolaps", rekao je Bužala.

Dodao je da se svaka kriza prevazilazi, kada se udruže sve institucije i mehanizmi, uključujući i ljude.

Upozorio je da će se zahlađenjem vremena biti povećana potražnja za energentima, kao i da će na KiM biti izuzetno teško.

"Ne treba računati da će na bilo koji način doći do sigurnog snabdevanja. Građani ne bi trebalo da računaju na grejanje na struju. Biće oštra zima za celu Evropu", istakao je Bužala.

субота, 01. април 2023.
9° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно