Читај ми!

Zvaničnici položili vence povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije

Povodom obeležavanja 23. godišnjice početka NATO agresije na SR Jugoslaviju zvaničnici su položili vence.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je da nikada više 24. mart u Srbiji neće biti jedan običan dan ne samo za Srbiju, već i ceo svet.

"To je dan koji je ne samo simbol našeg bola, već simbol nepravde. Užasne nepravde koja je učinjena našoj zemlji", rekao je ministar Stefanović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da se danas sećamo naših velikih i hrabrih heroja, koji su svoje živote dali za slobodu i čast otadžbine, kao i zločina onih koji su okupljeni pod krovom NATO pakta organizovali i počinili najstrašnije zločine na teritoriji naše zemlje.

"Sećamo se i danas, kao i svakoga dana, žrtava iz najbesomučnije i najbezobzirnije, nepravdene i nepravne agresije na našu zemlju i sa ponosom ističemo žrtve naših heroja" rekao je Mirović. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da 23 godine posle zločina nad našim narodom i državom, izvrešnom od strane NATO-a, nikada nije jasnija i glasnija priča o tome šta smo kao narod i država pretrpeli.

Mojsilović položio vence na spomen-obeležja u Zemunu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović učestvovao je u komemorativnoj svečanosti kod zgrade Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu.

Mojsilović je, u pratnji načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Želimira Glišovića i načelnika štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO pukovnika Gordana Pavlovića, položio venac kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Jugoslavije.

Vence su položili i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, delegacija ranijih komandanata ovog operativnog sastava, kao i predstavnici organa lokalne samouprave, obrazovnih ustanova i veteranskih  udruženja. 

Položeni venci i na spomen-obeležje "Glasnik sa Straževice"

Položeni su venci i na spomen-obeležje "Glasnik sa Straževice". Vence su položili predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Dačić je rekao da je ovo dan sa velikim emocijama, ogorčenjem i tugom, sa čime se suočavamo 23 godine, a kako vreme prolazi, kaže, tuga i ogorčenje su sve veći.

"Ljudi koji su izgubili svoje živote nisu nikoga napadali, već su bili žrtve agresije. Važno je da čuvamo sećanja na ovaj dan i da budemo svesni i sigurni da smo bili u pravu, da su oni bili agresori, a mi smo branili svoju zemlju i narod. Da bismo bili verni tim idejama, moramo da čuvamo uspomenu i sećanje na sve one koji su izgubili živote", rekao je Dačić.

Nikodijević je istakao da je "Glasnik sa Straževice" simbol otpora, prkosa i patriotizma i podsetio da su na ovom mestu pale prve bombe na Beograd, ali i prve žrtve.

Polaganju venaca prisustvovao je i potpredsednik Vlade i ministar prosvete Branko Ružić.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво