Читај ми!

Saučešće patrijarha Porfirija porodici Balašević: Unosio je smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih

Zbog ljubavi, i zbog vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića, rekao je patrijarh Porfirije.

Povodom smrti istaknutog umetnika Đorđa Balaševića, patrijarh srpski gospodin Porfirije uputio je porodici Balašević izjavu saučešća, saopštila je SPC.

"Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija", rekao je patrijarh.

Ljubav o kojoj je neumorno pevao, kako je dodao, bila je sam sadržaj njegovog života, posvećenog supruzi Oliveri i njihovoj deci.

"I zbog te ljubavi, i zbog ove vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, ja izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića. Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi, za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta", piše u izjavi saučešća patrijarha Porfirija.

недеља, 04. јун 2023.
23° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено