"Oslobođen" Peti parkić

Gradonačelnik Beograda je sa predstavnicima GP "Crnotravac" dogovorio kompromisno rešenje povodom slučaja Petog parkića. Investitor će odustati od gradnje na prostoru između ulica Stanislava Sremčevića i Despota Olivera na Zvezdari.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je sa predstavnicima GP "Crnotravac" dogovorio kompromisno rešenje kojim se predviđa "oslobađanje" prostora Petog parkića, izjavili su  predstavnici Incijativnog odbora za odbranu tog parka.

Prema rečima Dragana Đurašinovića iz tog odbora, "branioce" je gradonačelnik obavestio da je sa investitorom postignut dogovor da to preduzeće odustane od gradnje na prostoru između ulica Stanislava Sremčevića i Despota Olivera na Zvezdari.

Đilas je građanima poručio da podnesu zahtev za izmenu Regulacionog plana tog dela zemljišta, a da će nakon usvajanja predloga u Skupštini grada, ta parcelu biti uvrštena u sistem gradskih parkova.

Prvi čovek grada izrazio je zadovoljstvo postignutim kompromisom, ali i ukazao da građani pre pokretanja sličnih akcija treba da razmotre i efekte na celokupan razvoj grada, navedeno je u saopštenju Gradske uprave izdatog nakon sastanka sa predstavnicima investitora.

Beograd je grad koji se razvija, a investicije u njega od velikog su značaja jer donose nova radna mesta od kojih živimo i dalje gradimo, rekao je tom prilikom Đilas.

Podsetimo, sukob između preduzeća "Crnotravac", koje je na tom prostoru planiralo da gradi stambeno-poslovni objekat i garažu površine oko 5.000 kvadratnih metara i građana, traje više od tri godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво