Ivanić: Dejton jedini mogući okvir za BiH

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je Dejtonski sporazum jedini trenutno mogući okvir za BiH i da je važno da se ta zemlja okrene reformama koje vode ka EU.

Povodom nedavne odluke vlade Republike Srpske da prekine saradnju sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (Sipa) zbog hapšenja Srba na području Novog Grada, osumnjičenih za ratne zločine nad Bošnjacima, Ivanić je rekao da su "Sipa i MUP radili po pravilima i normama kako je i ranije rađeno" i da smatra da je to "više unutrašnja bitka nego što je suštinski problem".

Obraćajući se učesnicima skupa "Potencijalna unutrašnja nestabilnost BiH" Ivanić je rekao da je problem u BiH veće međusobno razumevanje i tolerancija i da je bitno da se zemlja okrene reformama koje vode ka EU.

Govoreći o mogućnosti održavanja referenduma u RS Ivanić je rekao da "to zna samo (predsednik RS Milorad) Dodik".

Ivanić se učesnicima skupa u beogradskom hotelu Zira obratio poreko "skajpa".

Skup su povodom 20. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je okončan rat u BiH organizovali Centar za spoljnu politiku i Fondacija "Hans Zajdel".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво