Читај ми!

Stefanović za RTS: Napadi na Vladu zbog nezavisne politike

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže za RTS da se u javnosti pojavljuju brojne afere koje su vrsta napada na Vladu i premijera Vučića zbog nezavisne politike koju vodi.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Nebojša Stefanović je rekao da pojedini ne žele da prepoznaju da se brojnim aferama u javnosti pravi kampanja protiv premijera.

Kaže da mu se čini da se "svi prave nevešti" ne želeći da prepoznaju "užasnu kampanju" protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića i Vlade koju, kako je rekao, vode Televizija N1 i dnevni listovi Kurir i Danas.

"Primeđujem da u vestima o tome nema nijedna činjenica. Tokom afere prisluškivanja, iako nijedan kredibilan dokaz nije pružen, policija je uradila svoje. Pozivao sam sve nadležne da dođu da provere da li je bilo prisluškivanja. Nijedan državni organ se nije pojavio da proveri", kaže Stefanović.

Prema njegovim rečima, hajka protiv Vučićeve vlade se vodi jer hoće da vodi nezavisnu politiku kojom želi da Srbija bude snažna i samostalna.

"Očigledano da postoje spoljni izvori moći koji to ne žele. Zasipaju nas hiperprodukcijom nekakvih afera koje nemaju činjenice", napominje ministar policije.

Kako kaže, Vlada neće promeniti svoju politiku zato što je napadaju.

"Obećavam jednu stvar: nikoga neće ni partijska knjižica, ni materijalno bogatstvo, ni posao kojim se bavi, štititi odgovornosti ako je kršio zakon", ističe Stefanović.

Ministar kaže da će svi navodi o gradonačelniku Beograda Siniši Malom biti ispitani, ali da će odgovarati i oni koji daju neistinite informacije.

Komentarišući izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel da bi migrantska kriza lako mogla da ponovo zapali Balkan, Stefanović napominje da nije razumeo da je tako rečeno.

"Verujem da je Merkelova to rekla u smislu upozorenja da se tako nešto ne desi. Migrantska kriza nije novina. Sve zemlje na tom putu do Nemačke moraju da budu spremne da reaguju", naglašava Stefanović.

Prema njegovim rečima, tok migracija je stabilan, a Srbija će se truditi da pokaže da je ozbiljna i odgovorna i da pokazuje brigu prema izbeglicama.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво