Stefanović: Dobri odnosi Srbije i Alžira

Bilateralni odnosi dobri Srbije i Alžira dobri, ali da je potrebno unaprediti ekonomsku saradnju i povećati trgovinsku razmenu, saglasni su predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i predsednik alžirskog parlamenta Mohamed Larbi Ould Kalif.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i predsednik alžirskog parlamenta Mohamed Larbi Ould Kalif ocenili su da su bilateralni odnosi dobri, ali da je potrebno unaprediti ekonomsku saradnju i povećati trgovinsku razmenu.

Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Alžiru, zahvalio je predsedniku alžirskog parlamenta na principijelnom stavu te zemlje da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, Stefanović je istakao da Srbija smatra Alžir jednim od najznačajnijih partnera u širem regionu.

On je ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, ali da ima prostora za unapređenje, pre svega, ekonomske saradnje, koju Srbija smatra osnovom razvoja u budućnosti, ali i saradnje u oblasti kulture, vodoprivrede, namenske industrije, poljoprivrede, kao i turizma.

Stefanović je ukazao i na značaj međuparlamentarne saradnje, posebno u vidu razmene između parlamentarnih odbora, kako zbog regionalnih integracija, unapređenja bilateralne i multilateralne saradnje i ukupne stabilnosti i razvoja, tako i zbog globalnog rasta značaja parlamentarizma u funkciji predstavljanja naroda.

Kalif je podsetio na prijateljske odnose Srbije i Alžira, koji, kako je naveo, datiraju još od perioda Jugoslavije.

On je rekao da se nada budućem produbljivanju ekonomske saradnje dve zemlje, pre svega zbog veoma dobrih stručnjaka koji dolaze iz Srbije.

Predsednik alžirskog parlamenta je istakao da je neophodno da Srbija i Alžir i u budućnosti rade na razvijanju što boljih odnosa i saradnje između dve zemlje u svim oblastima.

Kalif i Stefanović su ocenili da postoji obostrana volja da se nastavi s produbljivanjem saradnje dva parlamenta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво