Divljanje huligana na derbiju

Više osoba povređeno u neredima pre, za vreme i posle večitog derbija. Jedna osoba teško povređena, ali je van životne opasnosti. Privedena 41 osoba. Derbi na kratko bio prekinut, zbog toga što su pristalice Partizana na nekoliko mesta na stadionu zapalile vatru. Pre meča pronađeno 87 baklji na severnoj tribini.

Pre, za vreme i posle utakmice između Crvene Zvezde i Partizana povređeno je više osoba. Četiri osobe lakše su povređene u sukobu navijačkih grupa Crvene Zvezde i Partizana na Obrenovačkom putu, uoči derbija. Tokom same utakmice jedna osoba je teže povređena, a pet lakše.

Sukob kod Obrenovačkog puta se dogodio oko 14.30 sati na benzinskoj pumpi između Umke i Obrenovca, a policija utvrđuje sve okolnosti tuče. Oštećeno je pet ili šest automobila. 

U Urgentni centar su do pola osam primljene četiri osobe sa lakšim povredama, od kojih su tri puštene kući.

Oko 15.45 u ulici Neznanog junaka Partizanovi navijači kamenicama su gađali policiju i pobegli.  

Nereda je bilo i na Marakani uoči početka utakmice, ali među navijačima Paritzana. Oko pola sata pre početka "večitog derbija" došlo je do sukoba između dve frakcije navijača Partizana, "Zabranjenih" i "Alkatraza".

Na južnoj tribini stadiona navijači crno-belih razmenjivali su baklje i petarde, Žandermerija je brzo intervenisala i smirila situaciju.

Novi incedenti počeli su u 53. minutu utakmice. Pristalice Partizana na više mesta na stadionu zapalile su vatru. Na tribinama stadiona u Ljutice Bogdana razvio se gust dim, pa je sudija Milorad Mažić bio prinuđen da prekine susret. Utakmica je nastavljena posle desetominutnog prekida.

Inače, pre utakmice, policija je na severnoj tribini marakane pronašla 87 baklji.  

Tokom derbija, jedna osoba teško je povređena, a pet ljudi je zadobilo lakše povrede. Primarijus Slobodan Ivanović iz klinike "Anlave", koja je dežurala na derbiju, rekao je da je teže povređen Ž.V. iz Nikšića, koji je u alkoholisanom stanju pao u kanal između tribine i atletske staze.

"Povredio je glavu, zglob i karlicu. Za sada nije u životnoj opasnosti, hitno je reanimiran na licu mesta i prebačen je u urgentni centar na dalji tretman. Jedan mladić je isekao dlan na šiljke ograde, a ostale četiri intervencije su zbog hipotenzije i pada šećera", rekao je Ivanović agenciji Beta.

Posle utakmice, oko 20,55 kamenovan je autobus GSP-a na liniji 46 kod Bokeljske petlje, na kome su polupana stakla.

Posle utakmice je na benzinskoj pumpi u Starim Banovcima oštećen je veći broj vozila, ali nije poznato koja navijačka grupa je to učinila. 

Pre, za vreme i posle utakmice u prostorije policije privedeno je ukupno 41 osoba, među kojima je bilo četiri maloletnika.  

Inače pobeda u derbiju pripala je Crvenoj Zvezdi rezultatom 1:0, a utakmicu je uživo pratilo oko 40.000 gledalaca.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво