Vaterpolisti ubedljivi protiv Kazahstana

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je započela odbranu trofeja na završnom turniru Svetske lige, pošto je u 1. kolu A grupe savladala Kazahstan sa 15:7 (3:0, 6:4, 3:2, 3:1).

Dejan Savić je sigurno bio zadovoljniji prepodnevnim treningom i radom u teretani neposredno pred utakmicu.

Kazahstan nije bio rival za veće napore, ali sedam primljenih golova bi u normalnim uslovima bili znak za uzbunu. Sada sa teškim rukama i nogama to je podnošljivo, posebno uz dodatak da je pored 15 golova Srbija mogla da postigne bar još deset. Stative i prečka su bili saveznik Kazahstanaca.

U prvoj četvrtini Pijetlović skoro da i nije imao posla. Dobrom odbranom napad Kazahstanaca je ostao bez šuta. Drugih osam minuta su, što se pogodaka, tiče bili najkvalitetniji. Srbija se upisala šest puta, Prlainović je posle tri prečke dva puta menjao rezultat. Ali razigrao se Šakenov. U ovom delu je bio trostruki strelac, dva puta sa igračem više.

Posle odmora ostao je lakši deo. Reprezentacija Srbije je želela i više, ali je realnost bila nešto drugo. Raspoloženi Pijetlović i Subotić su bili efikasni.

Filipović u završnici treće četvrtine nije iskoristio peterac. I završnih osam minuta u istom stilu. Centri Pijetlović i Ubović po jedan gol, a Drašović je drugim pogotkom stavio tačku na svoj debi na međunarodnim zvaničnim takmičenjima.

"Prva utakmica i laka pobeda. Imali smo jak trening i teretanu uoči susreta. Ipak, ispunili smo zadatak i trijumfovali. Prelepo je igrati u ovakvom bazenu. Predivan lični osećaj sa stotom utakmicom. Sutra je novi protivnik i sigurno je da je Italija težak rival. Poznajemo se dobro i protiv njih nikada nije bilo lako", rekao je Sava Ranđelović.

"Opravdali smo ulogu favorita, bilo je grešaka, umor je očigledan. Ritam je bio slabiji, ali sve je to posledica jakih treninga. Nadam se da ćemo se kroz turnir stići do forme. Italijani su daleko ozbiljniji rival. Imamo odmor pre podne i verujem da ćemo se kvalitetno pripremiti i slaviti pobedu", rekao je Gavril Subotić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво