Читај ми!

FINA: Rađen dva puta bio pozitivan na kokain

Međunarodna federacija plivačkih sportova saopštila je da je Nikoli Rađenu izrekla oštru kaznu zato što je dva puta bio pozitivan na kokain.

Međunarodna federacija plivačkih sportova (FINA) objavila je da je srpski vaterpolista Nikola Rađen dva puta bio pozitivan na kokain, obrazlažući odluku o njegovoj suspenziji na četiri godine.

Provizorna suspenzija 30-godišnjem Rađenu izrečena je u maju nakon što je pao na doping testu posle utakmice između Srbije i Španije 17. februara u Madridu, a FINA je otkrila da je srpski vaterpolista bio pozitivan na kokain i posle testiranja 15. aprila, što je i uticalo da mu u ponedeljak bude izrečena konačna četvorogodišnja zabrana bavljenja sportom.

Ranije danas Rađen je na Tviteru napisao da nije očekivao tako oštru kaznu pretpostavljajući da će njegova sportska reputacija i aktivnosti nakon analize testa uveriti čelnike FINA da je svestan greške i da čini sve koliko je u njegovoj moći da tu grešku ispravi.

"Komisija za doping FINA može samo da ohrabri sportistu da na svaki mogući način informiše mlade i iskusne sportiste o prednostima čistog sporta i zdravim i odgovornim navikama da bi izbegli kršenje antidoping pravila. Međutim, to Komisiji ne daje mogućnost smanjenja kazne koja sledi po pravilima, pošto u propisima jasno stoji u kakvim okolnostima to može da bude učinjeno", saopštila je FINA na svom sajtu.

Žalbu na odluku o suspenziji Rađen može da podnese u roku od tri nedelje međunarodnom Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво