Kecmanović ne može bez drame, ali može u osminu finala Australijan opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je u trećem kolu, posle velike borbe u pet setova, pobedio Amerikanca Tomija Pola rezultatom 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6 (9:7), 6:0).

Nakon Novaka Đokovića, Srbija je dobila još jednog predstavnika u osmini finala Australijan opena. Miomir Kecmanović je u maratonskom meču, nakon tačno četiri sata igre, savladao Tomija Pola i tek drugi put u karijeri izborio plasman u četvrtu rundu grend slema.

Kao i protiv Jana Lenarda Štrufa u prethodnom meču u Melburnu, Kecmanović je do trijumfa stigao nakon što je bio prinuđen da spasava dve meč lopte protivnika.

Trenutno 14. igrač sveta imao je prednost od 2:1 u setovima i dve prilike u taj-brejku četvrtog da poenom okonča meč, od toga jednu na svoj servis, ali je Kecmanović bio staložen na 6:5, a potom i na 7:6, kada je Polu oduzeo dva servisa, nanizao i treći poen svojim početnim udarcem i izjednačio na 2:2 u setovima.

Amerikanac nije mogao da se pomiri sa propuštenim šansama, pa se Kecmanović u odlučujućem setu prošetao do pobede - nije Polu prepustio ni gem, niti mu je ponudio brejk priliku.

Prethodno je Srbin dobio prvi set zahvaljujući brejku više od Pola (2-1), oduzeo je servis protivniku i na samom startu drugog, ali je Amerikanac brzo uzvratio istom merom, do kraja seta uzeo još jedan brejk vredan izjednačenja, nakon kojeg je prilično lako osvojio i treći set.

Trećim trijumfom u četvrtom međusobnom duelu sa Polom, Kecmanović je ponovio svoj najbolji rezultat na grend slem turniru, pošto je samo 2022, takođe u Melburnu, dogurao do četvrtog kola, gde ga je zaustavio Gael Monfis.

Srpski teniser će u osmini finala Australijan opena igrati protiv drugog nosioca Karlosa Alkaraza, kojem je u trećem kolu Kinez Junčeng Šang predao meč pri vođstvu mladog Španca od 2:0 i 1:0 u trećem setu.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара