Читај ми!

Međedović: Hvala svima, vaša energija je došla do mene; Moj uzor, Novak je čak veći čovek nego teniser

Teniski as Srbije Hamad Međedović trijumfalno je okončao sezonu osvojivši završni masters za mlade igrače, do 21 godine, koji je održan u Džedi.

Hamad Međedović je u finalu turnira "Nove generacije" (Next generation) pobedio Francuza Artura Filsa čime je postao najbolji mladi teniser sveta.

Međedović se u pismu javnosti zahvalio svim ljudima koji su ga zdušno bodrili.

"Iako većina vas nije mogla biti na tribinama ipak ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga i to kada je najpotrebnija. Ta energija koja dolazi pomaže i na terenu gde nije dovoljna samo fizička spremnost već i ona unutrašnja, za kojom svako od nas traga. Vaša energija je došla do mene u najpotrebnijem trenutku", naveo je Međedović, prenosi Teniski savez Srbije.

Ako je suditi na osnovu kasnijih uspeha nekih pređašnjih osvajača prestižnog takmičenja poput Karlosa Alkaraza ili Janika Sinera, reklo bi se da Međedovića očekuje blistava budućnost.

"Uvek rizik pobrojati sve ljude i institucije koje su od mog početka bili tu kao podrška, kao pomoć i oslonac, koji su mi dali neprocenjive savete, kako one sportske tako i one, možda i važnije - ljudske, želim posebnu zahvalnost uputiti mojim roditeljima, svojim sestrama, i mome bratu Ecu, kao i mnogobrojnoj široj porodici", istakao je najbolji mladi teniser.

Za sportski uspeh neizbežan je i Božiji dar

Međedović je karijeru započeo u rodnom gradu, Novom Pazaru, a zatim je trenirao u "Teniskom centru Novak" što mu je pomoglo da se adekvatnije razvija.

"Neizmernu zahvalanost i poštovanje upućejm svom prvom treneru Edisu, velikom čoveku i treneru Boći, mom teniskom uzoru Novaku Đokoviću koji je veći čovek nego teniser, a onda možete zamisliti kakva je to gromada od čoveka kada je prvi reket sveta, mom sadašnjem timu sa kojim radim na čelu sa Viktorom Troickim čija mi saradnja dosta znači, a ujedno smo ostvarili i najbolje rezultate", rekao je Međedović.

Mladi teniser se u pismu javnosti zahvalio i Teniskom savezu, Ministarstvu sporta, Novom Paazru i svima koji su mu pomogli tokom karijere.

"Svaki sportski uspeh, pa tako i moj, utemeljen je na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju, neizbežan je i talenat ili Božiji dar kako ga osećam, a neophodna je i sportska sreća, koja je ovaj put bila na mojoj strani. Svoju radost, sreću i uspeh delim sa svojim sugrađanima u Novom Pazaru, gde je moja duša, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu", naveo je srpski teniser.

Međedović je pored ostalog istakao da će po povratku u Srbiju početi nove pripreme i treninge.

"Hvala svima i nadam se da ću čim pre biti u prilici podeliti svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima kako u Beogradu, tako i u svom rodnom Novom Pazaru", zaključio je Hamad Međedović.

Međedović trenutno zauzima 113. mesto na ATP listi.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара