Читај ми!

Nadal idol, sa Đokovićem na Ligu šampiona – ko je Karlos Alkaraz, nova nada svetskog tenisa?

Teniski svet ovih dana sve glasnije priča o 19-godišnjem Karlosu Alkarazu, koji je savladao Rafu Nadala u četvrtfinalu Madrida, a za finale će se boriti sa Novakom Đokovićem. Ko je momak iz Mursije, za koga se priča da je nova nada svetskog tenisa?

Надал идол, са Ђоковићем на Лигу шампиона – ко је Карлос Алкараз, нова нада светског тениса? Надал идол, са Ђоковићем на Лигу шампиона – ко је Карлос Алкараз, нова нада светског тениса?

Karlos Alkaraz je rođen 5. maja 2003. godine u Mursiji, a tenis je počeo da igra sa četiri godine, na insistiranje oca koji je u jednom trenutku bio u top 40 španskih igrača.

Omiljena podloga mu je šljaka, a idol naravno – Rafael Nadal.

Trener Karlosa Alkaraza je nekadašnji španski teniser Huan Karlos Ferero, koji je svojevremeno bio prvi teniser na ATP listi.

Sezona iz snova i dueli sa Nadalom i Novakom

Alkaraz je sezonu počeo na Australijan openu, gde je savladao Dušana Lajovića, ali potom ispao u trećem kolu od Matea Beretinija.

Nakon Australije, Alkaraz je osvojio ATP turnir u Rio de Žaneiru, pobedivši u finalu Dijega Švarcmana.

Na Indijan Velsu je pobedio Kamerona Norija koji je branio titulu, a potom izgubio u finalu od Nadala.

Zablistao je i na turniru u Majamiju, gde je savladao Fučoviča, Čilića, Cicipasa i Kecmanovića i Hurkača, da bi u finalu bio bolji od Kaspera Ruda, čime je postao najmlađi pobednik u istoriji turnira.

Pobedom nad Cicipasom u četvrtfinalu turnira u Barseloni, Alkaraz je ušao među deset najboljih igrača na ATP listi, ali se tu nije zaustavio, pošto je u finalu, u dva seta, savladao Pabla Karenja Bustu.

Trenutno deveti igrač na svetu je za polufinale turnira u Madridu savladao svog idola Rafu Nadala i zakazao prvi duel sa najboljim teniserom sveta – Novakom Đokovićem.

I Nadal i Đoković su prethodnih meseci govorili da je Alkaraz igrač koji će predvoditi novu generaciju tenisera. 

"Mnogo je stvari koje su posebne u vezi sa njim. Odlično je što imamo tako mladog momka koji je uneo osveženje u naš sport", rekao je Đoković.

Sa Nadalom se sreo prvi put na 18. rođendan, upravo na turniru u Madridu, prošle godine, i tada rekao da mu se "ispunio san".

"Mislim da može biti nezaustavljiv. Ima sve što je potrebno, ima strast... Skroman je i vredno radi", rekao je Nadal o sunarodniku.  

Najki, Roleks i Liga šampiona sa Đokovićem 

Pozicija na ATP listi, dobra slika u javnosti i karijera koja deluje obećavajuće, naterali su brojne sponzore da zakucaju na njegova vrata.

Tako je Alkaraz zaštitno lice Najkija, Babolata, a odnedavno i luksuznog Roleksa.

Baš kao i njegov idol Rafa Nadal, i Alkaraz je zaljubljenik u fubdal, odnosno Real Madrid.

Pre nekoliko dana je gledao fantastičan meč polufinala Lige šampiona, između Reala i Mančester sitija, i to u društvu današnjeg protivnika – Novaka Đokovića.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво