Читај ми!

Никада не отписујте "краља", Реал после драме елиминисао Сити

Фудбалери Реала бориће се за 14. тутулу шампиона Европе, пошто су после велике драме и преокрета на стадиону "Сантјаго Бернабеу" савладали Манчестер сити 3:1. Гости имали гол предности из првог меча, водили у Мадриду до 90. минута, а онда је џокер Родриго постигао два поготка у три минута и одвео Реал у продужетак. Фатални ударац Ситију задао Бензема са беле тачке и послао свој тим у велико финале са Ливерпулом.

Спектакл смо очекивали, више од тога смо добили. Све што фудбал чини магичном игром видели смо у дуелу Реала и Ситија, а "краљевски" клуб показао је класу и после великог преокрета дошао до финала Лиге шампиона.

Не би било незаслужено ни да се тамо нашао Сити, али су "грађани" прерано отписали Реал и дозвилили грогираном противнику да се у поптуности врати у живот, а у продужетку и зада директ од којег није било опоравка.

Одличан меч одиграле су две врхунске екипе, технички и тактички беспрекорно дотеране, са правим генералима на клупама - Карлом Анчелотијем и Пепом Гвардиолом.

Сити је са "Етихада" донео гол предности (4:3), а у првих 45 минута дуела деловало је као да гости контролишу меч, иако је Реал запретио у неколико наврата преко Бенземе и Винисијуса.

Имао је и Сити своје шансе, можда и боље од противника, али је Куртоа без већих потешкоћа укротио ударце Силве и Фодена.

Велику прилику домаћин је пропустио већ на старту другог дела, а до 73. минута водила се велика борба на средини терена без прилика пред два гола.

А онда је Сити одиграо један муњевит напад, изиграо везни ред Реала, а фантастични Бернардо Силва додао до Мареза који снажним ударцем успева да савлада Куртоу.

Деловало је као да је седми погодак Алжирца у Лиги шампиона угасио све снове Реала да може до финала, али краљ не би био краљ да не уме да се извуче из безизлазних ситуација.

Прво су Куртоа и Менди у два наврата успели да спасу сигурне поготке гостију, а онда је уследио и контраудар.

Овога пута џокер је био Родриго, који је прво у 90. минуту донео изједначење, а мање од три минута касније и продужетак својој екипи.

Већ у трећем минуту додатног периода, после акције Камавинге, Дијаз руши Бензему, а судија Орсато показује на белу тачку.

Као и у првом дуелу на "Етихаду", Француз је био сигуран, донео свом тиму два гола предности постигавши 15. погодак у Лиги шампиона ове сезоне.

Сити је покушавао да дође до поготка, а најбољу прилику имао је Фоден у финишу првог продужетка, али је Куртоа још једном бравурозном парадом истакао кандидатуру за играча утакмице.

Сити није успео да понови успех из прошле сезоне, па ће Реал 17. пут у клупској историји играти финале Лиге шампиона.

Противник ће бити иста екипа као и 2018. гоидине - Ливерпул Јиргена Клопа.

Финале је на програму 28. маја на стадиону "Француска" у Паризу.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво