Читај ми!

Dejvid Džon O’Kalahan, sudija u čijim je rukama sudbina Novaka Đokovića

Nakon što je Novaku Đokoviću po drugi put poništena viza za Australiju, postupak je prebačen na Savezni sud. Vođenje postupka povereno je sudiji Dejvidu Džonu O’Kalahanu.

Predviđeno je da Novak Đoković bude saslušan u subotu u 10.15 po lokalnom, odnosno u noći između petka i subote po našem vremenu. Postupak vodi sudija Dejvid Džon O’Kalahan, nekadašnji student, a sadašnji predavač na Univerzitetima u Melburnu i Jejlu u SAD.

O’Kalahan se 1983. preselio u Sjedinjene Države gde je ostao do 2000. godine i bavio se advokaturom. Od 2017. godine radi kao sudija Saveznog suda u Melburnu.

Za višeg savetnika izabran je 2003. godine. Dok je bio u advokatskoj komori, često je bio uključen u slučajeve koji su se ticali federalnih i državnih jurisdikcija, kao i u sudskim i žalbenim postupcima koji su uključivali zakon o korporacijama, zakon o trgovačkoj praksi, zakon o prihodima, franšizing pravo, kapital, rudarstvo, energetika, resursno i ustavno pravo, navodi se na sajtu suda.

O’Kalahan je bio potpredsednik Viktorijanskog saveta advokata (2015–2016) i, između ostalog, predsednik Viktorijanske advokatske komisije za obrazovanje i profesionalni razvoj.

Između 1996. i 1998. bio je istraživač i gostujući predavač na Pravnom fakultetu Univerziteta Jejl, a trenutno je viši saradnik na Pravnom fakultetu u Melburnu.

Očekuje se da konačna odluka o statusu najboljeg tenisera sveta bude doneta najkasnije u noći između subote i nedelje po našem vremenu.

среда, 06. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара