Читај ми!

Novak za RTS: Izazovna olimpijska godina, igranje u Beogradu jedinstven osećaj

U Beogradu je u nedelju počeo turnir iz serije ATP 250, a Novak Đoković je prvi nosilac. Najbolji svetski teniser kaže da će mu turnir u njegovom gradu poslužiti za rad na nekim segmentima igre kako bi zasijao na Rolan Garosu za dve nedelje.

Novak još jednom igrapred domaćom publikom u Beogradu, a najbolji teniser sveta smatra da su turniri u našoj zemlji ključni za budućnost srpskog tenisa.

"Ponosan sam i zahvalan, pre svega svom mlađem bratu Đorđu i čitavom timu i organizaciji. Organizovali smo čelendžer, ATP turnir za muškarce, prošle sedmice i VTA turnir i sada ovaj turnir. Imaćemo još jedan čelindžer za devojke, za nekoliko meseci. Za narednu godinu planiramo još turnira. Zajedno sa Teniskim savezom Srbije potrudićemo se da pomognemo na bilo koji način, da dovedemo što više profesionalnih turnira. To je ključni element za svetlu budućnost tenisa u Srbiji", rekao je Novak za RTS.

Novak ističe da uvek voli da igra kod kuće.

"Izuzetno sam srećan što mogu da igram kod kuće. Nažalost, pre mesec dana na Srbija openu nije bilo publike. Dobili smo neke naznake da ćemo od srede dobiti dozvolu da povećamo broj ljudi na tribinama. Mi smo spremni, želimo da igramo pred domaćom publikom."

Turnir u Beogradu je i generalna proba za nastup na Rolan Garosu, koji počinje naredne sedmice.

"Nije uobičajeno za mene da igram u nedelji pred grend slem. Ali, u Parizu smo ponovo zatvoreni u tom nekom mehuru, bez mogućnosti da se izađe napolje, a ovde sam više sa svojom decom, svojom ženom, svojom familijom i imam mogućnost da budem slobodniji i da se napunim energijom za Pariz."

Ova takmičarska godina je posebna, pošto pored svih turnira Novak učestvuje i na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

"Godina je izazovna. Olimpijska godina je uvek nekako drugačija, zato što se Olimpijada uvuče u ionako zgusnut raspored. Ali Igre su najveća sportska smotra i najveće zadovoljstvo je biti predstavnik svoje zemlje na najvećem događaju u istoriji sporta. Definitivno planiram da idem u Tokio, imam visdoke ambicije, to nije tajna."

Đoković kaže da je počeo da bira turnire na kojima će da igra, kako bi što više vremena provodio sa svojom porodicom.

"Selektujem turnire na kojima želim da igram, došao sam u taj deo karijere gde imam mogućnost da biram. Želim da se uravnotežim profesionalno i privatno, da malo više kvalitetnog vremena provedem sa familijom i da radim neke stvari za koje nikada nisam imao vremena Grend slemovi su najveći prioritet, uz Olimpijske igre, kao i ekipna takmičenja koja imamo sa reprezentacijom."

Novak želi trijumf u Beogradu, ali priznaje da je mislima već delimično u Parizu.

"Već sam delom mislima u Parizu. Rolan Garos je prioritet na ovoj podlozi. U Parizu bi trebalo da bude vrhunac forme i da se osećam onako kako želim. Ali, želim i da osvojim ovaj turnir kod kuće, bez dileme. Nadam se da ću imati prilike da igram pred domaćom publikom, makar poslednjih par dana turnira."

Najbolji svetski teniser svestan je da protiv njega svi daju maksimum i kaže da je za njega poseban osećaj kad igra u Beogradu. 

"Očekujem da svi daju maksimum kada igraju protiv mene. Svi imaju poseban motiv da me pobede, naročito ovde u Srbiji. Ali, ja se na terenu u Beogradu osećam nekako jedinstveno. To je osećaj koji je nezamenjiv i jako redak za mene. Postoji nekoliko mesta koja mogu možda da se porede, kao što je Rim ili Kina, ali kada igram u Beogradu ili Srbiji to je unikatno iskustvo. Potrudiću se da doguram što dalje, da se borim za trofej. Zbog toga sam ovde", zaključio je Novak.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво