Читај ми!

Rukometašice u borbi za Trofej Karpata

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će od 29. septembra do 1. oktobra u Bistrici igrati protiv Austrije, Španije i Rumunije na turniru Trofej Karpata. Selektor Srbije Uroš Bregar istakao je da je nacionalni tim spreman za takmičenje.

Rukometašice Srbije nalaze se u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde se pripremaju za turnir koji se održava u Rumuniji. 

"Srećan sam što su se odazvale sve devojke, osim Sanje Radosavljević, koja je povređena. Sve su spremne za turnir u Rumuniji. Ovaj turnir nam nije toliko rezultatski bitan, pošto je bitno da dobijemo neke nove igračice za budućnost. Bitno je da one na ovom turniru dobiju samopouzdanje, jer su one naša budućnost i nada. Nadam se da ćemo odigrati dobar turnir", rekao je Bregar.

On je podsetio da su Mediteranske igre došle u dobrom trenutku za reprezentaciju Srbije.

"Rukometašice Srbije, koje su odigrale na visokom nivou, pokazale su da na njih mora da se računa. Malo smo osvežili reprezentaciju. Zato smo za turnir u Rumuniji pozvale neke mlađe igračice. Španija dolazi u drugačijem sastavu, ali je ona velesila i ima kvalitetne igračice. Rumunija je domaćin i imaće najjači tim. Austrija je kvalitetan tim, pošto godinama dobro radi sa omladinskim selekcijama", istakao je selektor Srbije.

Srbiji će turnir u Rumuniji biti priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

"Biće interesantno EP. Bićemo u grupi sa Švedskom, Danskom i domaćinom Slovenijom. Sa Švedskom smo igrali u kvalifikacijama i dobro se poznajemo. Danske rukometašice pratim u Ligi šampiona, a slovenačke igračice poznajem, jer sam većinu njih trenirao. Biće teško na EP, jer se nalazimo u kvalitetnoj grupi", zaključio je Uroš Bregar.

петак, 23. фебруар 2024.
15° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво