Читај ми!

Mikec: Kao i Đokoviću, meni su brojke motivacija

Proslavljeni srpski strelac Damir Mikec govorio je u "Jutarnjem programu" o osvojenim medaljama ove godine, koliko je teško kvalifikovati se za Olimpijske igre i na koji način pronalazi motivaciju za dalje uspehe.

Mikec je i pored duge i trofejne karijere trenutno u životnoj formi. Ove godine je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Bakuu, zlato u miksu sa Zoranom Arunović na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru. Olimpjska norma za Pariz je takođe obezeđena.

"Još u martu sam izborio olimpijsku normu, a srebrom sam potvrdio moj najveći uspeh u karijeri. Moja peta svetska medalja u svim disciplinama. To mi daje podstrek i prava na najviše ciljeve", kaže Mikec.

Zlatu sa Arunovićevom doprineli su njihovi lošiji rezultati dan ranije u solo kategorijama.

"Pomoglo je što smo dan ranije posustali u individualnim disciplinama. Nismo ušli u finale i to nas je dodatno motivisalo da ispravimo sve greške, da na proradi inat i da budemo na visokom nivou", ispričao je Mikec.

Iz Tokija 2021. se vratio kao srebrni, doći do istog uspeha je vrlo teško u streljaštvu.

"Olimpijske igre su nešto posebno, nemerljivo s bilo kojom drugom medaljom. Nešto što želi svaki sportista. Primera radi, mnogo je tačko kvalifikovati se za Olimpijske igre, ove godine smo imali tek tri prilike za to kroz Evropsko prvenstvo, Evropske igre i Svetsko prevnstvo. Zaista je teško. Ne može svako da ide", iističe Mikec.

Zato unosi promene u svojoj pripremi.

"Ako želimo uspeh u Parizu, ne možemo da budemo na onom nivou iz Tokija. Mora čovek stalno da stremi nečemu novom i da se ne boji novih izazova, da probamo nešto što nismo do sada", navodi Mikec.

Veteran je, a ipak uspeva da pronađe motiva za nove medalje i ciljeve.

 "Motiva uvek ima, naročito ako ste profesionalni sportista i volite ono što radite. Primer je naš Novak Đoković sa brojkama kao motivaciji. Ovo je moja 54. medalja, zašto ne bismo išli do 100? Uvek ima nešto. Imam spisak na kom sve to pratim", pojasnio je Mikec.

Mikec je izabran od strane strelaca kao jedan o članova Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije.

"Satisfakcija i uspeh mi je podatak da je 680 strelaca dodelilo sovj glas meni. Moje kolege i suparnici su me zaokružili i žele da ih predstavljam u Svetskoj federaciji ili Olimpijskom komitetu. Osam članova i ja možda možemo da u budućnosti krojimo sudbinu ovog sporta, da se borimo za naša prava", zaključio je Mikec.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара