Читај ми!

Аруновић и Микец освојили сребро на Светском купу у Бакуу

Репрезентативци Србије у стрељаштву Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су сребро у такмичењу микс парова ваздушним пиштољем на Светском купу у Бакуу.

Српски тандем Аруновић/Микец је ове године на сваком великом такмичењу освојио медаљу. Аруновићева и Микец су на првом Светском купу у Каиру стигли до сребра, а потом су у Талину поново постали прваци Европе.

У квалификацијама за финале је учествовало је 55 парова. Прве три екипе - Индија 1, Србија 1 и Турска 2 су постигли идентичан резултат са по 581 кругова. Тако је број унутрашњих центара пресудио који тимови ће отићи у меч за злато, а ко ће се борити за бронзу. Индијски тандем је скупио 24, српски 19, а турски 16 "мушева", па су се Индија и Србија пласирали у финале.

Дуел је од почетка био изједначена борба. Индијци Дивиј Тадигол Субараху и Сарабјот Синг су били успешнији у првој серији, а српски тим их је сустизао.

После пет хитаца, Индија је водила 6:4, а онда је српски тим у три серије био успешнији, нанизао шест поена за редом и повео са 10:6. Међутим, Индијци су узвратили истом мером и са серијом 6:0 преокренули резултат на 12:10. Аруновићева и Микец су изједначили на 12:12, потом на 14:14. У 15. серији, Индија је била прецизнија и освојила злато тријумфом 16:14.

"Ситни детаљи су одлучивали и у квалификацијама и у мечу за злато, који је био врло изједначена борба. Срећни смо што смо продужили низ медаља, настављамо са радом и надам се да ћемо се у августу, у овој истој дворани поново борити за медаљу, на Светском првенству", истакао је Микец.

Зорана Аруновић додаје да су циљеви националне селекције увек највиши.

"Спорт не би био интересантан када би био предвидљив. Ми смо увек међу кандидатима за медаље, некад стигнемо до њих, некада не. Понекад изгубиш, понекад победиш. У свету стрељаштва има много добрих индивидуалаца од којих могу да се саставе одлични микс парови. Добро је да одржавамо континуитет високих пласмана. Нама су циљеви увек највиши, на такмичења долазимо са жељом да освајамо медаље. Пред нама су сада два велика изазова, Европске игре у Пољској и Светско првенство у Бакуу. Жељно ишчекујемо шампионат света, посебно зато што још увек нисмо освојили одличје на планетарним првенствима", закључила је Аруновићева.

Други микс пиштољем селекције Србије, Јована Тодоровић/Димитрије Гргић је освојио 47. место. Данас је одржано и такмичење микс парова пушком. Врло висок пласман у конкуренцији 72 пара остварио је српски микс Теодора Вукојевић/Лазар Ковачевић. Искусни састав Андреа Арсовић/Милутин Стефановић се такође нашао у "горњем дому" на 35. месту.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво