Читај ми!

Pinar Karšijaka i San Pablo Burgos u finalu košarkaške Lige šampiona

U prvom polufinalu Fibine Lige šampiona košarkaši Pinar Karšijaka savladali su Saragosu sa 84:79. U drugom meču San Pablo Burgos je nadigrao Strazbur rezultatom 81:70. Finale je na programu u nedelju u Nižnjem Novgorodu od 18.00.

Pinar Karašijaka je do pobede došao u izuzetno uzbudljivom meču protiv Saragose. Vodila se velika borba puna preokreta. Ipak ekipa Pinara je imala više snage i u poslednjoj četvrtini stigla do trijumfa i plasmana u finale.

Prvi period pripao je ekipi Pinara koja je stigla do prednosti od 12 poena razlike. Saragosa je stabilizovala igru i u drugom periodu ublažila prednost protivnika.

Treći period doneo je mnogo bolju igru Saragose koja je uspela da preokrene rezultat i u poslednji period uđe sa plus tri - 60:57.

Saragosa je vodila sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Pinar prekrenuo rezultat u svoju korist i prednost nije ispustio do kraja meča, 84:79.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Sek sa 24 poena, Mbaje je dodao 17, a Morgan 14. U ekipi Saragose, Vilej je ubacio 21 poen, Brusino 18, a Haris 15.

 

U drugom polufinalu San Pablo Burgos je nadigrao Strazbur sa 81:70 i plasirao se u finale.

Strazbur je otvorio meč serijom 8:0. Prednost je održavao do kraja perioda i na prvom odmoru je vodi sa deset razlike 25:15. Strazbur je održavao prednost i u drugoj četvrtini, ali je epipa San Pabla uspela da uhvati ritam i približi se na samo poen razlike 37:36. Ipak Strazbur je do kraja poluvremena povećao na plus šest - 43:37.

Sredinom trećeg perioda San Pablo Burgos je preokrenuo rezultat i poveo sa 50:49. Nastavila je ekipa San Pabla da povećava razliku i do kraja perioda poveća na plus šest 63:57.

U poslednjoj četvrtini San Pablo Burgos je nastavio da povećava prednost i stigao je do maksimalnih plus 15 - 74:59. Strazbur je do kraja meča samo uspeo da ublaži prednost - 81:70.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Rivero sa 12 i Benite sa 10. U ekipi Strazbura Džeferson je postigao 12 poena, a Kolson 10.

Finale Fiba Lige šampiona na programu je u nedelju od 18.00. Predhodno će od 15.00 u borbi za treće mesto igrati Saragosa i Strazbur.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво