Читај ми!

Arauho skupo koštao Barsu - PSŽ u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri PSŽ-a plasirali su se u polufinale Lige Šampiona pobedom nad Barselonom na gostovanju rezultatom 4:1, nadoknadivši zaostatak od jednog gola iz prvog meča.

Barselona je u prvih pola sata držala sve konce u svojim rukama, ali je neoprezni reprezentativac Brazila crvenim kartonom u potpunosti promenio tok meča koji je PSŽ na kraju bez većih poteškoća rešio u svoju korist.

Odlično je Ćavi pripremio utakmicu sa velikim rivalom i u potpunosti neutralisao sve zamisli Luisa Enrikea koji je pokušao da brzinom svojih bočnih igrača napravi razliku.

Organizovano se Barsa branila u uvodnom delu utakmice, da bi već nakon 12. minuta igre povela.

Lamin Jamal je protutnjao desnom stranom pored Nuna Mendeša i spoljnom proigrao Rafinju koji je sa samo par metara sproveo loptu u mrežu. Bio je to treći gol Brazilca na dvomeču.

Sve je išlo Barseloni u korist u tim trenucma. Povoljan rezultat, odlična igra, ali i fenomenalna atmosfera na "Monžuiku" kojim su se prolamali pesma, aplauzi, ali ponajviše zvižduci za bivšeg igrača španske ekipe Usmana Dembelea.

Međutim, u 29. minutu desio se ključni momenat utakmice, ali i čitavog dvomeča.

Arauho je nepromišljeno kao poslednji igrač odbrane oborio Bredlija Barkolu i dobio crveni karton, ostavivši svoje saigrače na cedilu.

I nije dugo Barselona morala da čeka na kaznu za loš potez svog defanzivca.

Već u 40. minutu Dembele je odlično reagovao na centaršut Barkole i zvižduci na "Monžuiku" su nakratko u potpunosti utihnuli.

U nastavku je PSŽ očekivano silovito krenuo po preokret, na koji ponovo nisu morali dugo da čekaju.

U 54. minutu odbrana Barse nije na vreme izašla u blok, što je Vitinja iskoristio i odličnim udarcem sa preko 20 metara savladao Ter Štegena i postavio rezultat kojim bi se išlo u produžetak.

Međutim, dug je put bio pred Barsinom odbranom do eventualnih produžetaka, kada je Ćavi rešio da ga učini još dužim. Šutiranjem reklame izbacio je sebe iz utakmice, dobivši direktan crveni karton u 56. minutu. Barsi više nije bilo spasa.

Probudio se čovek koji je prespavao prvih 150 minuta dvomeča i sa dva gola odveo svoj tim dalje.

Mbape je prvo sa penela u 61. minutu doneo dva gola prednosti PSŽ-u, da bi iz kontre u 89. minutu otklonio sve dileme o pobedniku dvomeča.

U drugom meču Borusija iz Dortmunda je pobedom od 4:2 protiv Atletiko Madrida uspela da nadoknadi zaosatatak iz prve utakmice i plasirala se u polufinale gde će se sastati upravo sa PSŽ-om.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара