Читај ми!

Četvrtfinale Kupa Srbije - Partizan protiv Voždovca, Zvezda dočekuje OFK Vršac

Danas se igraju tri utakmice četvrtfinala Kupa Srbije. Fudbaleri Partizana dočekuju Voždovac, Crvena zvezda pred svojim navijačima igra protiv OFK Vršca, a Čukarički će na Banovom brdu biti domaćin Vojvodini. Radnički 1923 i Novi Pazar sastaće se u četvrtak u Kragujevcu.

U sredu su na programu tri utakmice četvrtfinala Kupa Srbije, dok će poslednja biti odigrana u četvrtak u Kragujevcu.

Danas u 15.00 sati počinje meč na stadionu u Humskoj ulici, gde će Partizan dočekati Voždovac, samo nedelju dana nakon što je istog protivnika savladao u prvenstvenom duelu rezultatom 3:2.

Gol odluke na krovu tržnog centra "Stadion" postigao je desni bek crno-belih Aranđel Stojković u nadoknadi vremena i tako produbio rezultatsku krizu Voždovca koji već deset utakmica u nizu ne zna za pobedu i poslednji put je slavio 21. decembra prošle godine, kada je u zaostalom meču 9. kola Superlige nadigrao Vojvodinu sa 3:2.

Trener Partizana Igor Duljaj rekao je dan uoči utakmice da je teško dva puta za sedam dana igrati sa istim rivalom, uprkos tome što je današnji duel drugačiji od prvenstvenog. Naglasio je da Voždovac dobro igra i da niz neuspeha mora da se prekine.

Crno-beli su iz serije nepoželjnih rezultata nakon 172. večitog derbija izašli sa tri uzastopne pobede u šampionatu Srbije, ali još uvek zaostaju četiri boda za liderom Crvenom zvezdom, pa je Kup možda i jedina šansa da nakon pet godina obogate trofejnu salu.

Branilac trofeja protiv iznenađenja iz Vršca

Najlakši posao u četvrtfinalu Kupa trebalo bi da ima Crvena zvezda koja od 19.00 časova pred svojim navijačima dočekuje OFK Vršac, jedinog člana Prve lige Srbije koji se u društvu superligaša našao među osam najboljih.

Priliku da izađu na megdan braniocu duple krune na najvećem stadionu u Srbiji Vrščani su zaslužili podvizima u prethodne dve runde. Pobedili su Mladost iz Lučana (3:1) i kruševački Napredak (1:0) - dva protivnika iz višeg ranga srpskog fudbala.

Pred prvi takmičarski duel sa Crvenom zvezdom u istoriji kluba, ekipa iz Banata ne blista u Prvoj ligi Srbije. U poslednjih pet kola upisala je remi i četiri poraza, pa trenutno zauzima 11. mesto na tabeli, bez izgleda da se dogodine pridruži eliti.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je u utorak da ne zna još uvek kakav će tim izaći na teren, ali da će stvari biti jasnije posle poslednjeg treninga.

Vojvodina na Banovom brdu

Sezonu u kojoj je smenio već tri šefa stručnog štaba Čukarički bi mogao da zapamti po lepom samo ako ponovi uspeh od prošle godine i dogura do finala Kupa Srbije.

Nakon Radničkog sa Novog Beograda (1:0) i Javora iz Ivanjice (4:1), naredna prepreka je Vojvodina koja dolazi na Banovo brdo (17.00 časova) osokoljena dobrim partijama u šampionatu Srbije.

Novosađani trenutno dele četvrto mesto na tabeli Superlige, a u poslednjih pet kola nisu uspeli da pobede samo današnjeg protivnika (1:1) na "Karađorđu" 2. aprila, kada je na klupi debitovao Goran Stanić - četvrti trener Čukaričkog ove sezone.

Nakon remija u Novom Sadu, Čukarički je u subotu podelio bodove i sa TSC-om u Bačkoj Topoli.

Vojvodina je 2020. godine, predvođena Nenadom Lalatovićem, pobedila u finalu Partizan, podigla pehar Kupa i prekinula dominaciju crno-belih nakon koje je večiti rival odgovorio sa tri trofeja u nizu.

Pazarci u četvrtak leče rane na "Čika Dači"

Četvrti par četvrtfinala Kupa Srbije čine Radnički 1923 i Novi Pazar koji će se za plasman u polufinale Kupa boriti na "Čika Dači" u četvrtak od 16.00 časova.

Predvođen sa klupe Feđom Dudićem, Radnički je najprijatnije iznenađenje aktuelne sezone. Rutinski je došao do četvrtfinala Kupa ubedljivim pobedama nad BASK-om (4:2) i Smederevom (5:0), dok mu u plej-ofu Superlige predstoji borba za izlazak u Evropu.

Iste ambicije imali su i Pazarci, naročito nakon pompeznih dolazaka Adema Ljajića, Sejdube Sume i Marka Šćepovića, ali su daleko od željene forme i rezultata.

Osvojili su samo bod od mogućih 15 u poslednjih pet kola prvenstva Srbije i pali na deveto mesto koje vodi u plej-aut i borbu za opstanak.

U slučaju nerešenog ishoda posle 90 minuta fudbala u četvrtfinalnim duelima, odmah će se pristupiti izvođenju jedanesteraca.

Četvrtfinale Kupa Srbije:

Sreda:
Partizan - Voždovac 15.00
Čukarički - Vojvodina 17.00
Crvena zvezda - OFK Vršac 19.00

Četvrtak:
Radnički 1923 - Novi Pazar 16.00

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво