Četvrtfinale Lige šampiona: Bajern na Siti, Real protiv Čelsija

Fudbaleri Milana igraće sa ekipom Napolija, dok će se fudbaleri Mančester Sitija sastati sa Bajernom u četvrtfinalu Lige šampiona, određeno je žrebom u Nionu.

Drugi tim iz Milana, Inter, snage će odmeriti sa Benfikom, dok će Real Madrid igrati sa Čelsijem za prolaz u polufinale Lige šampiona.

Najviše predstavnika u završnici takmičenja ima Italija – tri, dva ima Engleska, a po jednog Nemačka, Španija i Portugal.

Žreb je odlučivao i o prvim domaćinima četvrtfinalnih mečeva ali je u slučaju meča Intera i Benfike načinjen izuzetak pa je domaćinstvo zamenjeno jer Inter deli stadion sa Milanom, a kao šampion oni imaju prednost i biće domaćini Napoliju.

Duel Mančester sitija i Bajerna, koje mnogi smatraju za favorite u trci ka trofeju, za njih je neka vrsta finala pre finala, a svakako će biti svojevrsni derbi četvrtfinala.

Bavarci su sa dve pobede i bez primljenog gola eliminisali snažni Pari Sen Žermen, dok je Mančester siti predvođen neverovatnim Erlingom Halandom pregazio Lajpcig u osmini finala

Kao treći favorit slovi aktuelni šampion Evrope, Real Madrid, koji je na blistav način eliminisao Liverpul ukupnim rezultatom 6:2 i tako pokazao da je spreman za novu titulu.

Ni ostali četvrtfinalisti nisu za zanemarivanje. Čelsi nije baš najbolje počeo prolećnu sezonu, ali je bio na visini zadatka u revanšu sa Dortmundom čime je nagovestio pobedničku seriju.

Napoli je bio prvi u grupi A ispred Liverpula i Ajaksa, a onda u osmini finala demonstrirao silu protiv Ajnhtrahta.

A ne sme se otpisivati ni šampion Italije Milan, koji je pokazao snagu i taktičku zrelost u dvomeču sa Totenhemom.

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 11. i 12. aprila, odnosno revanši su sedam dana kasnije, dok se polufinala igraju 9. i 10. maja, odnosno uzvratne utakmice su 16. i 17. maja. 

Finale će biti odigrano 10. juna u Istanbulu, a branilac trofeja je Real Madrid.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи