Читај ми!

Fudbalski klub Partizan uslovno istupio iz JSD Partizan

Skupština Fudbalskog kluba Partizan, kao najviši organ Kluba, donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu (JSD) Partizan, saopštili su iz Humske.

Nakon održane redovne sednice Skupštine Fudbalskog kluba Partizan, koja je bila zatvorena za javnost, a kojom su predsedavali Milorad Vučelić i Miloš Vazura, iz Humske su izdali saopštenje u kojem navode da Fudbalski klub Partizan oštro osuđuje "nezapamćen protivzakonit pritisak" koji je pre sednice vršen na pojedine delegate u Skupštini JSD i zahteva da nadležni organi odmah preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

Istakli su i da Fudbalski klub Partizan osuđuje i ne prihvata nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba u Skupštini JSD Partizan.

"Fudbalski klub Partizan insistira da se izborni proces u JSD 'Partizan održi u svemu na način propisan aktima JSD Partizan, i ističe da odluke donete od grupe predstavnika određenog broja članova JSD Partizan, nisu u skladu sa aktima JSD Partizan", navedeno je u saopštenju.

Naglašavaju i da FK Partizan pruža punu podršku, kako kažu, regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD Partizan u prevazilaženju nastale situacije i uspostavljanju zakonitog rada u JSD Partizan i u potpunosti je saglasan sa svim zakonom preduzetim koracima ostvarenim u vidu pokretanja svih odgovarajućih pravnih postupaka - podnošenja krivičnih prijava, tužbe za poništaj nezakonite i nestatutarne odluke nadležnom sudu i žalbe na rešenje Agencije za privredne registre.

"Fudbalski klub 'Partizan je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovti nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane navodno nove uprave JSD Partizan, naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK ''Partizan'', piše u saopštenju.

"Podrška predsedniku, generalnom direktoru i Upravnom odboru"

Iz Humske su saopštili da je Skupština FK Partizan', kao najviši organ Kluba, donela odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan.

"Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD Partizan, bez održavanja nove sednice skupštine JSD Partizan i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD Partizan bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba Partizan kao člana JSD Partizan", navode iz Humske.

Naglašavaju i da Skupština FK Partizan pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju, kako kažu, zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i međunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje.

Dve skupštine i dva predsednika JSD

Izborna sednica Skupštine JSD Partizan, koja je počela 12. septembra, prekinuta je nakon što su pojedini delegati, među kojima i jedan od kandidata za predsednika JSD - predsednik Košarkaškog kluba Ostoja Mijailović napustili zasedanje.

Mijailović je nezadovoljan ponašanjem ljudi iz fudbalskog kluba i aktuelnog predsednika Milorada Vučelića, prvog čoveka fudbalske sekcije, odmah potom napravio "svoju Skupštinu" u prostorijama teniskog kluba, gde je navodno izabran za predsednika, dok je Milorad Vučelić proglasio tu odluku nevažećom, uz objašnjenje da na Skupštini nije bilo kvoruma i uslova. 

"Skupština nije održana, na njoj nisu birani nikakvi organi, ni članovi Upravnog odbora. Za održavanje Skupštine, nije bilo uslova. Sve nove Skupštine su nelegalne, nelegitimne. Dakle, sve druge manifestacije i događaji, nemaju nikakvu pravnu valjanost", rekao je Vučelić tada na vanrednoj konferenciji za medije. 

Ipak, na zvaničnom sajtu Agencije za privredne registre objavljeno je da je Mijailović novi predsednik JSD Partizan, nakon čega su iz fudbalske sekcije najavili da će Jugoslovensko sportsko društvo Partizan podneti krivične prijave i tužbe protiv Ostoje Mijailovića i odgovornih u Agenciji za privredne registre (APR), koji su predsedniku košarkaške sekcije omogućili da se upiše kao pravni zastupnik JSD Partizan.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара