Читај ми!

Vera u sebe dobija meč

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da mu je pobedu protiv Endija Mareja i plasman u finale Australijen opena donela, pre svega, vera u svoje mogućnosti. "Presrećan sam zbog još jednog finala, nema većeg izazova od duela sa Špancem Rafaelom Nadalom", dodao je Novak.

"Ovo je bio težak, fizički zahtevan, ali i emotivno iscrpljujući meč.Trebalo je je održati kontinuitet i napraviti odlučujući brejk. Pokušavao sam da se fokusiram na svaki poen, verovao sam u sebe i na kraju uspeo", rekao je Đoković. "Još jedno finale i presrećan sam zbog toga. Šta može da bude veći izazov od igranja sa Rafaelom Nadalom, jednim od najvećih tenisera svih vremena", kazao je Nole.

Najbolji srpski teniser je rekao da će "dati sve od sebe" da pobedi Nadala i odbrani titulu na Australijen openu osvojenu prošle godine.

"Izuzetno se poštujemo, odlični smo prijatelji van terena, igrali smo velike mečeve... Pokušaću da učinim sve od sebe da ga pobedim i da se pripremim za taj duel, koji će sigurno biti težak kao današnji", ocenio je Đoković.

Današnji duel Đokovića i Mareja trajao je skoro pet sati, a srpski teniser je u šali rekao da je pio "magičnu tečnost" koja mu je pomogla da izdrži meč do kraja. Pohvalio je Mareja koji se nije predao posle vođstva Đokovića od 5:2 u gemovima odlučujućeg petog seta, već je uspeo da dođe do izjednačenja.

"Želeo sam da se usredsredim na svaki poen. Čestitam Endiju (Mareju) koji se vratio u meč posle 2:5. Bilo je iscrpljujuće fizički i mentalno, bilo je teško da se podnese. Približavajući se kraju sve lakše smo oduzimali servis jedan drugome", rekao je Đoković.

Bio je ovo 11 međusobni duel Đokovića i Mareja, a srpski teniser sada vodi sa 7:4 u pobedama.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се