Читај ми!

Mehmed Baždarević: Kladio sam se na Srbiju u Kataru

U zemlji aktuelnog svetskog šampiona u fudbalu, Francuskoj, nalazi se Mehmed Baždarević - nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je u svojoj karijeri odigrao 54 utakmice za naš državni tim. U razgovoru za ''Sportski žurnal'' Radio Beograda, Baždarević je prokomentarisao učinak Stojkovića i njegovih izabranika, ali nas je i uveo u susret četvrtfinala šampionata u Kataru, između Engleske i Francuske.

Za sam početak razgovora, legendarni Mešo se osvrnuo na konferenciju za novinare, koju je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, održao u Staroj Pazovi posle povratka iz Katara.

"Mislim da je Piksi uradio dobar posao što je izašao pred medije odmah. Dan po sletanju iz Dohe. Pitanja i kritika je bilo i to je sasvim normalno. Dobro je što je kritika ostala konstruktivna i razumna, a bilo je pitanja na koja je Piksi morao da odgovori. To mu je u opisu posla. Očekivanja su bila malo veća nego inače, ali ne sme se pokvariti sve ono što je dobro urađeno. Naknadno se mora uraditi detaljna analiza stvari koje jedna reprezentacija, kalibra nacionalnog tima Srbije, ne sme da ponavlja u narednom periodu", rekao je doskorašnji trener fudbalskog kluba Pariz.

Baždarević je velike nade polagao baš u Piksijevu Srbiju na Mundijalu. Mnogo je faktora koji su ga usmeravali ka tome. Pored toga što je Srbija jedna od naslednica slavnog fudbala velike Jugoslavije, analitičar Radio Beograda je u poslednjoj emisiji istakao da je današnji fudbal surov i da nemamo vremena za dugo čekanje analize rezultatskog neuspeha, jer su nova iskušenja udaljena svega nekoliko meseci od nas.

"Nikad se u životu ne kladim, ali sam se ovog puta kladio na reprezentaciju Srbije. Mislim da je ovo jako dobra, ma zlatna generacija, ima puno dobrih igrača na svim pozicijama. Iz tog ugla posmatranja, šteta što nije napravljen dobar iskorak na Svetskom prvenstvu. Uskoro nam dolaze jako važne utakmice, zato je važno sačuvati sve što je bilo dobro, a bilo je puno dobrih stvari. Isto je tako od još veće važnosti izdvojiti sve što nije bilo dobro, a bilo je mnogo i takvih stvari u Kataru", ističe Mešo.

Baždarević je poslednje dve decenije fudbalom vezan za Francusku. Posle nastupa za Sošo i Nim Olimpik tokom igračke karijere, kao trener vodio je ekipe Grenobla, Sošoa i već spomenutog kluba iz ''grada svetlosti''. Za slušaoce najpoznatije frekvencije, preneo je puls fudbalske javnosti u Francuskoj uoči četvrtfinala sa Englezima.

"Francuzi su jako zadovoljni što se tiče njihve reprezentacije, iako misle da ova reprezentacija može još bolje. Smatraju da su jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Međutim, imaju strah da u defanzivi mogu i moraju još bolje. Imaju puno talenta, jako su veliki optimisti sa malom rezervom i bojazni od sopstvenih defanzivaca. Englesi nakon dugo vremena su ponovo vratili snagu i kvalitet da ta reprezentacija vredi, mislim da će susret Francuske i Engleske u četvrtfinalu biti susret dve različite fudbalske škole razmišljanja. Ne bi bilo iznenađenje da Englezi prođu dalje. Psihološki, prednost je na njihovoj strani, ali ja ću navijati za moje Francuze, svakako", zaključio je Mehmed Baždarević.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара