Читај ми!

Bora Milutinović: Ne vidim razlog zbog čega ne bismo pobedili Švajcarsku

Svetsko prvenstvo u fudbalu je najpopularniji sportski događaj na planeti, prevazilazi čak i Olimpijske igre. A ako bismo tražili jednog trenera koji je metafora Svetskog prvenstva kao događaja koji prevazilazi sport, onda je to Bora Milutinović.

Velibor Bora Milutinović rođen je u Bajinoj Bašti, a trenersku karijeru počeo je u klubu Pumas. Između ostalih fudbalskih ekipa kao selektor predvodio je reprezentaciju Meksika, Kostarike, SAD-a i Kine. Sa pomenutim selekcijama ostvarivao je do tada nezapamćene uspehe, izborio je plasman u nokaut fazu Mundijala.

Gorislav Papić je sa Borom Milutinovićem razgovarao o bogatoj trenerskoj karijeri u njegovom domu u Kataru.

Milutinović je govorio o tome kako je izveo milion Kineza na Tjenamnen, da li ga je Henri Kisindžer ubedio da postane selektor Amerike, kako je probao da Huga Sančeza dovede u Zvezdu i naravno kakve su šanse Srbije u odlučujućem meču protiv Švajcarske...

Da li je istina da je Henri Kisindžer uticao na to da Vi postanete selektor Sjedinjenih Američkih Država?

"Mislim da je više uticao Dan Tana. Njegov uticaj na fudbal u Americi je bio veliki... Najvažniji su bili rezultati, jer ako imaš dobre rezultate imaš mogućnost da dobiješ dobar ugovor u smislu da možeš da radiš u nekoj zemlji koja ima interes da se razvija fudbal", rekao je Milutinović.

Kako Vam izgleda igra Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru?

"Jednostavno mislim da igrači treba da veruju u sebe, da imaju taj duh... Zaista ne vidim zbog čega ne bi mogli da ostvarimo pobedu nad Švajcarskom. Svi igrači imaju iskustvo, kvalitetni su i verujem da mogu da postignu pozitivan rezultat", istakao je Bora Milutinović.

Da li je vreme da u suprotnosti od svog mentaliteta mirno pobedimo Švajcarsku?

"Mi treba da odigramo kako znamo, a zahvaljujući talentu treba da shvatimo šta je najvažnije da bi se ostvario uspeh. Imamo kvalitet, prema tome ja verujem u to da sa našim navijačima možemo da postignemo pozitivan rezultat", zaključio je Milutinović.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара