Читај ми!

Bunt rok festival 2024

Dvadeset novih, neafirmisanih rok autora i bendova iz čitave Srbije takmičiće se sa pobedu i vredne nagrade, tokom tri večeri programa 8. Bunt rok festivala. Većina učesnika ovog jedinstvenog nacionalnog muzičkog projekta, posvećenog afirmaciji novih muzičara i autora - prvi put će nastupiti u TV studiju i predstaviti se auditorijumu.

U svakom od dva polufinala (23. i 24. maja) , nastupa po 10 takmičara, a u finale - odlukom Stručnog žirija, prolazi po pet bendova ili autora. Veliko finale Bunt rok festivala 2024 je u subotu 25. maja.

Voditelji programa festivala i ove godine, uz autorku projekta - Branku Glavonjić, biće muzičari Zoran Stefanov Iskaz i Aleksandar Marković Lama.

U prvom polufinalu Bunt rok festivala 2024, predstaviće se deset učesnika takmičarskog programa festivala: "Bristol", "Šut", "No intent", "L'ment", "Maršali", "Noah", "Internaut", "Afotička zona", "Riverside bend" i "Red Danger".

U revijalnom programu prvog polufinala BRF2024 nastupiće muzičke grupe "Sin Seekas" i "Keni nije mrtav".

U drugom polufinalu BRF2024, u petak 24. maja - predstaviće još deset učesnika takmičarskog programa: "Pera Brada Potomak", "Petra", "Đirika", "Mali demon", "Les filles", "Uroš i nejaki", Mihailo Tatić, "Ascend", "Non grata" i "Deformitet".

U revijalnom programu drugog polufinala BRF2024 nastupiće muzičke grupe "Romor" i "Vizelj".

Stručni žiri će ove godine raditi u istom sastavu kao i prošle godine: Maja Cvetković ("E play"), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend "Repetitor"), Miloš Ignjatović ("Dorćol plac") i Milovan Bošković ("Zemlja gruva").

Sve takmičarske pesme (live audio), možete poslušati ovde

FINALE - subota, 25. maj

U velikom finalu 8. Bunt rok festivala, za pobedu će se nadmetati deset finalista a u revijalnom programu će nastupiti afirmisani muzički sastavi "Artan Lili", "Ljubičice" i prošlogodišnji pobednici - bend "Monah" iz Niša.

Po tradiciji, uz multimedijsku afirmaciju na programima i platformama medijskog sistema RTS-a, najbolji učesnici Bunt rok festivala će osvojiti čuvene statuete munje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), zatim novčane nagrade Radio-televizije Srbije ali i druge nagrade koje su obezbedili prijatelji Bunt rok festivala. Takođe, najbolji bendovi/takmičari dobiće i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu, u okviru projekta BRF, koji nosi naziv "Bunt rok turneja".

Bunt rok festival je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Ova svojevrsna nacionalna muzička platforma nastala je kao projekat TV emisije Bunt autorke Branke Glavonjić. BUNT je najdugovečnija rok emisija (u istoriji RTS-a, u Srbiji kao i u evropskim okvirima) - u kontinuitetu se emituje već 21 godinu.

Tokom dosadašnjeg trajanja Bunt rok festivala RTS-a, kroz proces je prošlo više od 1800 i bendova iz cele Srbije, a njih 150 je dobilo priliku da nastupi na sceni RTS-ovog TV studija i predstavi se najširem auditorijumu.

Pratite uživo na RTS 2, RTS Planeta i RTS Zvuk - četvrtak, petak i subota - 23, 24. i 25. maj.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије