S Tamarom u akciji: sedma TV sezona od petka, 15. marta

Sedma sezona serijala "S Tamarom u akciji" počinje u petak, 15. marta na Prvom programu Javnog servisa Srbije. Dvadeset četiri porodice iz centralne Srbije i Šumadije dobiće novi dom.

Tamara Grujić, TV autor i inicijatorka humanitarnog projekta i TV formata "S Tamarom u akciji": Ovo je emisija o dobrim delima. O ljudima koje ne smemo da zaboravimo. O humanosti, solidarnosti, toleranciji i prijateljstvu. O očuvanju nasleđa i kulturnih dobara. O novim domovima koji ostavljaju prostor za novi početak".

Želeći da obiđu čitavu teritoriju Srbije, članovi ekipe emisije su, uz pomoć centara za socijalni rad, patronažnih službi, poštanskih službi, kao i putem prijava na društvenim mrežama i pisama koje stižu na adresu Javnog servisa- zajedničkim snagama tražili porodice kojima može da se pomogne na teritoriji opština Šumadijskog (Kragujevac i šira okolina), Moravičkog (Čačak i šira okolina), Pomoravskog (Jagodina i šira okolina), Raškog (Kraljevo i šira okolina), i Rasinskog okruga (Kruševac i šira okolina).

Uz pomoć uigrane ekipe prokupačkih majstora, na čelu sa šefom tima Jugoslavom Koljkovićem, arhitekte Aleksandra Popovića i zahvaljujući nesebičnosti i podršci tima sponzora, Tamara Grujić je sa svojim televizijskim timom snimila nove 24 divne priče iz centralne Srbije, osvrćući se i na narodnu tradiciju, istoriju i kulturu koja krasi te predele Srbije.

"Naša pravila za prijavljivanje porodica su jednostavna (porodice moraju da imaju nekretninu u vlasništvu) a za konačnu odluku presudna su nam mišljenja našeg arhitekte Aleksandra Popovića i šefa majstora Jugoslava Koljkovića- odlučujemo se za humanitarne akcije koje možemo da sprovedemo za pet radnih dana.

Ipak, naš višegodišnji trud i rad prepoznale su mnoge lokalne samouprave, privatnici i javna preduzeća, pa su nam i ovoga puta, u mnogim opštinama centralne Srbije, nesebično ponudili svoju pomoć. Zato smo i ovoga puta po istom principu - udruženim snagama, u sedmoj TV sezoni serijala, prihvatili i sproveli i izazovne, zahtevnije građevinske poduhvate.", ističe Tamara Grujić.

Dosadašnja postignuća:

Kroz 80 snimljenih TV epizoda, tokom šest sezona emisije "S Tamarom u akciji", zajedničkim snagama Javnog medijskog servisa, izvršne produkcije "Triangl" i vernih, nesebičnih sponzora serijala, višestruko su unapređeni životni uslovi 80 porodica koje žive na teritorijama opština severa Kosova, južne, istočne i zapadne Srbije. Renovirano je oko 7.300 kvadrata, donirano 17 plastenika, zasađeno privrednim kulturama oko dva hektara zemlje.

Osim humanitarnog rada, ekipa emisije se trudi da prikaže i prirodne lepote naše zemlje, narodnu tradiciju, folklor i običaje.

Sedma sezona serijala "S Tamarom u akciji" počinje u petak, 15. marta u 21 sat, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво