Читај ми!

Savremena muzika

Večerašnju emisiju ispuniće ostvarenja Branke Popović.

Ova autorka rođena je 1977. godine u Beogradu, gde je i završila studije muzikologije i kompozicije u klasi Zorana Erića na Fakultetu muzičke umetnosti. Magistarske studije kompozicije završila je u Londonu na Glidhol Školi za muziku i dramu u klasi Džudit Bingam. Nakon završenih magistarskih studija, Branka Popović je 2012. godine  doktorirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Zorana Erića izvođenjem  kamerne opere Petrograd.

Branka Popović redovan je učesnik na Međunarodnoj tribini kompozitora u Beogradu, a njena dela izvođena su u okviru Bertvisl festivala u Londonu, Svetskih dana nove muzike u Bratislavi, Bijenala savremene muzike u Kopru, festival Koma kao  i na Jamaha takmičenju duvačkih kvinteta u Glazgovu.

Među priznanjima koje je ova autorka primila, naročito se izdvajaju nagrade za najbolju muziku u filmu Tačka prekida Igora Toholja na 56. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma 2009. godine, kao i Treća nagrada za trio Dream na Letnjoj muzičkoj akademiji Budimpešta-Prag-Beč. Bila je jedan do izabranih kompozitora koji su učestvovali u projektu "Kompozitorski izlet u Kinu" tokom 2016. i 2017. godine, kada su nastala njena dela čiji je instrumentarijum uključivao i tradicionalne kineske instrumente. Jedno do njih, pod nazivom "In That Place Wholly Faraway" izvela je Filharmonija iz Šangaja pod upravom Žanga Lianga.

U večerašnjoj  emisiji slušaćete kompozicije Lajns end Sirkls za blokflautu, trubu, harfu i harmoniku, Džim koji je pobegao od svoje dadilje i kog je pojeo lav, Toba za simfonijski orkestar  i Petrograd Branke Popović.

 Urednik emisije Tamara Simović    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво