Poslanička grupa SPS-a i pokreta “Vršačka regija”

Sporazumom o zajedničkoj poslaničkoj grupi stvorena je mogućnost da formiraju poslaničku grupu koja će biti četvrta po snazi u budućem pokrajinskom parlamentu.

Koalicioni sporazum o zajedničkoj poslaničkoj grupi u novom sazivu Skupštine Vojvodine potpisali su u Novom Sadu predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović i predsednik Pokreta "Vršačka regija" Čedomir Živković.

 

"SPS-PUPS je na pokrajinskim izborima osvojio četiri mandata, za jedan manje od potrebnog za formiranje poslaničke grupe, a ovim sporazumom će naša zajednička frakcija imati sedam članova", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, glavni motiv za stvaranje koalicije bila je zzelja dve strane da sačuvaju identitet i postanu bitan faktor u ekonomskom razvoju čitave Vojvodine, odnosno jugoistočnog Banata.

"Cilj nam je da podstaknemo investicije, lakše dođemo do različitih fondova i otvaranjem novih radnih mesta poboljšamo životni standard graana. Politička dimenzija našeg delovanja će za nijansu biti gurnuta u drugi plan", dodao je Bajatović.

Živković, koji je i predsednik opštine Vršac, je ukazao da dobru saradnju pokreta, formiranog 2004. godine sa socijalistima na lokalnom nivou u prošlom mandatu, što je, uticalo na stvaranje koalicije.

"Verujemo da ćemo zajednički uspešnije doprinositi privrednom razvoju Vršačke regije, koja, pored Vršca, obuhvata i Plandište, Belu Crkvu i Alibunar", rekao je Živković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво