Читај ми!

Vlada Miladinović

Emisija za ljubitelje života

U ljudskoj kulturi i psihologiji postoji nešto što nas vuče ka ljutoj hrani, iako bi namirnice sa kapsaicinom, jedinjenjem koje proizvodi toplotu, trebalo da nas odbijaju jer aktiviraju receptore za bol. Ipak, otkriveno je da se naša osećanja zadovoljstva i odbojnosti preklapaju. Neuroni reaguju na bol i zadovoljstvo zajedno, pa kada jedemo ljuto, pojačan endorfin tokom stresa jača zadovoljstvo. To što volimo ljuto potvrđuje da nam je hrana mnogo više od pukih kalorija i hranljivih materija. On voli i proizvodi najljuću hranu u Srbiji. Vlada Miladinović - gost u Dionisu.

Muzički urednik: Ivana Đorđević

Autor i voditelj: Dijana Ivanović

 

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом