Читај ми!

„Minimalistička prožimanja"

Deveta međunarodna konferencija o minimalističkoj muzici

Međunarodni naučni skup „Minimalistička prožimanja” svečano će biti otvoren u sredu 29. maja, u 10 sati, u Svečanoj sali SANU. Organizatori konferencije su međunarodno Društvo za minimalističku muziku sa sedištem u Kardifu (Velika Britanija),

Srpska akademija nauka i umetnosti i Muzikološki institut SANU, u saradnji sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF) i Ustanovom kulture „Parobrod”.

Reč je o devetoj bijenalnoj međunarodnoj konferenciji o minimalističkoj muzici, koja se prvi put održava u jugoistočnoj Evropi, u srpskoj prestonici Beogradu.

Ovo je jedinstvena prilika da se međunarodnoj naučnoj javnosti predstave dostignuća muzičkog minimalizma i srodnih pravaca u zemljama izvan angloameričkog i

zapadnoevropskog kulturnog kruga — uključujući zemlje centralne, istočne, južne i severne Evrope, kao i Japan, Brazil, Argentinu i Australiju.

U okviru konferencije, koja će trajati do 2. juna, biće organizovano petnaest panela, tri plenarna predavanja, jedan okrugli sto i pet koncerata, dok je izložba „The Origins of Yugoslav Music Minimalism” otvorena za posetioce u Ustanovi kulture „Parobrod” od 25. maja do 3. juna.

Tim povodom, gosti Vremena muzike su muzikološkinje Jelena Janković Beguš i Ivana Miladinović Prica, violončelista Nemanja Stanković i pijanista Andrija Pavlović.


Urednik i voditelj emisije: Ana Ćirica

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи